Trabzon ilçelerinde hava durumu

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'nin birçok şehrinde yolların kapanması ve okulların tatil edilmesine neden oldu.

Trabzon ilçelerinde hava durumu

Trabzon Spor Hakkında Genel Bakış Açısı
Bu kadar çok Trabzon ve Karadeniz’e değinmiş iken Trabzon spora değinmemek olmazdı. Bir diğer ad olarak bordo mavili olarak bilinen Trabzon spor için tam bir yargı söylemek mümkün olmamaktadır. Trabzon hava durumu için birçok yargı söylenmesine rağmen takım için tam bir yargı oluşmaması bu bölgenin fanatiklerini biraz üzmektedir. Takım lig başlarında büyük başarı elde etmesine rağmen lig sonlarına doğru sevenlerine hüsran yaşatmaktadır. Birkaç senedir takım için elinden gelen çabayı göstermeye çalışan klüp bu konudaki şansızlığı yenmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Ayrıca takım oyuncuları için hepsinin çok başarılı oyuncular olması ve bu konudaki üzüntüyü daha da arttırmaktadır.
Fakat son zamanlarda takımın gücünü arttırmak için yetkililerin canla başla yaptırdıkları yeni stadyum oyunculara iyi geleceği düşünülüyor. Ayrıca son zamanlarda takıma yapılacak olan yeni transferlerinde takımı daha canlandıracağı düşüncesi herkesin dilinde olmaktadır. Karadeniz bölgesinde bulunan halkın çoğu bordo mavili olarak bilinir ve desteklerini her daim takımdan eksik etmezler. Bu sayede takım için yaşanılan hüsranlarda çok fazla etkilenen taraftarlarında tek isteği takımın hak ettiği yeri almasından ve ligde yükselmesinden yana olmaktadır.
Trabzon için yapılan araştırmalarda yöre hakkında kötü çok az olayın olduğu ve ülke olarak en sakin toplum olarak bilinmektedir. Bu durum uzmanlar tarafından yöre halkının bilinçli bir toplum olması ve eğitime önem vermesinde dolayı olduğu düşünülmektedir. Ayrıca bölge olarak en az sorunun yaşandığı ve genellikle güzellikleri ile anılan bir bölge olması bu bölgeye olan ilgiyi arttırmaktadır. Gidip gezilmek için hiç pişman olmayacağınız ve gezerken çok fazla pozitif enerji depolayacağınız bu yerleri gezmenizde ve görmenizde fayda vardır. Ayrıca Karadeniz’i merak edenler için ülke genelinde turlar düzenlenmekte ve bu turlar ile yörenin tamamını gezebilme imkanına sahip olacaksınız.
Fakat uyarmakta fayda var bu yöreyi gezip görmeye ve gitmeye kara verdiğiniz zaman Trabzon hava durumu göz önünde bulundurarak bir hazırlık yapmanızda fayda vardır. Bu güzellikleri sadece resimlerde görmek yetmez bu bölgeleri gezmek ve görmek de gerekmektedir. Genel olarak yapılan araştırmalar sonucu bu bölgeyi gezmek için her sene ülkemize ortalama olarak 40.000 den fazla turist gelmektedir. Sadece ülkemizin insanları değil birçok yabancı ülke kişi ve bireyleri de bu yöreleri merak ederek gezmekte ve keşfetmektedir. En başından da söylediğimiz gibi yöre her yönü ile harika bir yer olmaktadır. Özellikle tarih açısından çok önemli bir yere sahip olmasının yanı sıra bitki örtüsü sayesinde de yeşil alan olarak en çok yeşil alana sahip bir yer olmaktadır.
Karadeniz bölgesinde hangi şehri gezerseniz size bahsettiğimiz bütün özellikleri görebilecek ve merakınız artacaktır. Ayrıca gezdiğiniz zaman haran olacağınız bu Trabzon şehri ve Karadeniz’in diğer illerinde pozitif enerji depolayacaksınız. Birçok kişinin en büyük hayalidir bir gün emekli olduğu zaman bu bölgeye yerleşerek hayatının geri kalanını bu bölgede yaşamak. Her daim güzellikleri ile konu alan bu şehri gezip görmenizde ve yeşil alan ile bütünleşmenizde fayda vardır.
Bölge halkının candanlığı ve içten tavırları sizleri hayran bırakacaktır. Ayrıca yöre halkının konuştuğu dil olan Lazcayı her yerde duyabilmeniz mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra yörede gezerken ani hava değişimine çok şaşıracak ve ılıman iklimin yağmurunun zarafetine hayran olacaksınız. Bir diğeri ise yöre halkının hala giymekte olduğu ve hala şehir merkezinde bir kullanılan yöresel kıyafetlerini görme şansınızda olacaktır. Belki çok şanslı iseniz yörenin kendi geleneksel düğününü de gör şansına nail olabilirsiniz. Özellikle yöresel oyunlarının oynandığı ve yöresel çalgısı olarak bilinen çalgıların çalındığı bir düğünü izlemek belki de size nasip olacaktır. Ülkemiz için birçok anlamda önemli olan bu bölgede gezmek ve eğlenmenin ayrı bir tadı olduğunu söylemekte fayda vardır.
 


Yurdu etkisi altına alan soğuk hava kütlesi Karadeniz'de etkisini karla karışık yağmur ile yüksek kesimlerde kar yağışı olarak gösterdi. 


Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre, Trabzon'da hava durumu günün ilk saatlerinde yağmurlu geçerken, öğle ve akşam saatlerine doğru hava sıcaklığı daha da düşerek karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşecek.

Trabzon'un yüksek kesimlerinde kar yağışının yer yer yoğun olması beklenirken yollarda buzlanma ve don olayının yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Trabzon'un ilçelerinde en yüksek ve düşük sıcaklık ile hava durumu şu şekilde olacak: 

Akçaabat: Karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı  4 / 2
Araklı: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 5 / 2 
Arsin: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 5 /1 
Çaykara: Kar yağışlı -6 / -10
Maçka: Kar yağışlı -3 / -7
Of: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 
Ortahisar: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 4 / 4
Sürmene: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 5 / 2 
Tonya: Kar yağışlı -2 / -5 
Vakfıkebir: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 2 / -2
Yomra: Kar yağışlı -2 / -6
Beşikdüzü: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 4 / 0
Şalpazarı: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 5 / 0
Çarşıbaşı: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 4 / 1
Dernekpazarı: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 4 / -2
Düzköy: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 3 / -1
Hayrat: Karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 4 / 0
Köprübaşı: Kar yağışlı 0 / -4
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber