Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta’dan randevu sistemi açıklaması: Bu geçici bir süreç!

Trabzon İl Sağlık Müdürü hakan Usta Haber61 Mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta’dan randevu sistemi açıklaması: Bu geçici bir süreç!

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon İl sağlık Müdürü Hakan Usta, Ankara’da düzenlenen Trabzon Günlerinde özel açıklamalarda bulundu. Usta, hastanelerdeki randevu sistemi konusunda gelen şikayetleri değerlendirerekl bu geçici bir süreç dedi.

Usta’nın açıklamaları şu şekilde;

“BU TRAZ ETKİNLİKLER GÜZEL BİR FIRSAT”

Trabzon’dan Ankara’ya başka bir vesile için gelmiştim denk düştü vesile oldu. Bu organizasyonlar ilimize kazandırılan şeyler. Tüm yurdumuzdaki insanlarımıza şehrimizi ürünlerimizi tanıtabilme adına güzel fırsatlar sunuyor. İnşallah bunun döngüsü turizm anlamında Trabzon’a katkısı olacaktır. Organizasyonu gerçekleştiren emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

“PANDEMİ BİR ÇOK ŞEYİ ÖĞRETTİ”

Tüm dünya ve Türkiye çok zor 1-2 yıl geçirdik. En az hasarla geçiren illerden biri olduk. Doktor ve hemşire gücümüz ile bu işin üstesinden geldik. Geldiğimiz süreçte de covid aramızdan çekilmese de epey bir seviyesi alındı. İnsanımız bu zaman içerisinde nasıl ne şekilde kendini koruyabileceğini öğrenmiş oldu. Maskeyi nasıl takması gerektiğini kendini enfeksiyonlardan nasıl koruması gerektiğini, her ne kadar Müslüman olsak da tıbbi hijyende ellerimizi nasıl yıkamamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Bundan sonraki süreçte insanların artık kalabalıklara girerken ve grip belirtisi varken maske takması gerektiğini öğrenmiş olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda kazanımlarımızın pandemiden ötürü olduğunu fark etmiş bulunuyoruz.

“RANDEVU SİSTEMİ…”

MHRS dediğimiz randevu sistemi pandemiden önce de vardı. Önceden de varken vatandaşlarımız ihtiyaçlarına göre %10-%20 bandında bu uygulamayı kullanıyordu. Burada değişen tek şey bir hekime düşebilecek hasta sayısı 50 ile 80 arasında olduğunu düşünürsek bu doğru olmamakla birlikte ülkemiz koşullarıyla mecbur kaldık. Var olan hastaya zaman ayırmak için sayıyı sınırlı tutmamız gerekiyor. Geldiğimiz noktada önceden 50 ile 80 arasında hasta bakan hekim yine aynı şekilde hastasına bakıyor. Ama tek fark şimdi bunun yarısına yakın kısmı randevuyla yönetilmiş oluyor. Gönül ister ki tümünü sağlayabilelim ama randevu sistemi ile medeni bir şekilde randevu alan hasta hizmetini almış oluyor. En az 10 dakika bir hastaya ayırmak gerekiyor. Onun üzerinden bir hekimin mesai saatini hesap ettiğimiz zaman günlük 8 saat içerisinde acilini, dinlenmesini, servisini, ameliyatını hesap ederek 10 dakikalık süreler ile poliklinik hekimlere vermiş oluyoruz. Bu da 40 a tekabül ediyor. Hastaya gerekli zaman ayırabilmesi için bu zorunlu. Ama ülke koşullarından dolayı biz bu zamanı biraz kısarak ama branşa göre 100-120 ye çıkan hekimlerimiz maalesef var. Tabiri caizse randevulu hastalardan çalınmış oluyor. Dolayısıyla çok tasvip etmemekle birlikte onu da yaşıyoruz. Ama vatandaşımızı randevu sistemi ile birlikte muayene koşullarını sağlamaya çalışıyoruz. %99 yönetilmiş olan bir kısım olmuş oluyor.

Bir diğer konu da pandemiden sonra insanlar birden hastanelere yüklenmeye başladı. Ama bu geçici bir süreç. Tekrar eski haline dönecek bir süreç. Vatandaşımızın randevu sistemine önem vermesini bekliyoruz.

ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINDA SON DURUM

Şehir hastanesi ile ilgili taşeron alt yüklenicilerle alakalı firmanın sıkıntılı bir süreçte olduğunu biliyoruz. Ekonomik koşullardan dolayı fiyat artışlarının yansıması söz konusu oldu. Firmanın veremeyeceği rakamlara tekabül ettiği söylendi. Bu konuda bakanlıkla görüşülmeye başlandı.

“EN UFAK BELİRTİSİ OLAN İNSANLAR…”

2 yıllık pandemi süreci bulaşıcı hastalıklar belimizi büktü. Hem ekonomik hem sağlık olarak tekrardan bunun yaşanmaması adına maske mesafe ve hijyen konusunda artık üzerimize düşen görevi yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. En ufak belirtisi olan insanların maskesiz dışarı çıkmamasını ümit ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber