Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta: Yoğun bakımlarda o yaş grubunda artış var

Trabzon İl Sağlık Müdürü hakan usta Haber61 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta: Yoğun bakımlarda o yaş grubunda artış var

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan usta, Trabzonspor’un Hatayspor’u ağırladığı karşılaşma öncesi haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

İnşallah maçın havasını bozmayız Trabzonspor bugün kazanır diyen Hakan Usta 65 yaş üstünde koronavirüs vaka oranının düştüğünü belirterek “Şehrimizde halkımızın duyarlılığı ile ciddi bir aşılama oranı 65 yaş üstünde yaşadık. O grupta hastalık oranı düştü. Onun haricindeki vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle artış var. Diğer illere göre daha az artış var duyarlı vatandaşlarımız sayesinde” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da yoğun bakımda yatan hastalar hakkında bilgi veren Usta “Biz olduğumuz yerde kalmış olsaydık sayılarımız SOS verirdi. Biz bazı hastanelerimizin yoğun bakımlarını artırdık. Yalnız yatış artışı var. 60-50 45 olan grupta yoğun bakıma yatışta bir artış var. “ şeklinde konuştu.

Hangi aşının daha yararlı olduğu sorusunu da yanıtlayan Usta “Özellikle istirham ediyoruz vatandaşlarımızdan. Bilgiyi sadece Sağlık Bakanlığı sayfalarından alınsın. Orada süreç iyi yönetiliyor. Oradaki bilgiler zaman gelince doğru olduğu görülüyor. İki aşı da yararlı. İki aşıdan hangisini vatandaşımız yakın görülüyorsa onu yaptırsın. Biontech sadece Kanun Hastanemiz’de yapılıyordu. Ulaşım sıkıntısı yaşandığı için Fatih devlet hastanesinde de yaptırmaya başladık. Bir çok ilimiz yapamazken biz iki hastanede yapar konuma geldik.” dedi.

Usta aşıların gece saatlerine kadar yapıldığını belirtip “İftar ile alakalı bir çalışmamız var yeri gelmişken onu söyleyeyim. İftardan önce aşının orucu bozmayacağın diyanet söyledi. Buna rağmen aşıların gece 24'e kadar yapılabileceğini söylemek isterim.” İfadelerini kullandı.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Trabzon’da günde 2 bin – 2 bin 500 test yapıldığını belirtip yüzde 20 oranında vaka ile karşılaştıklarını belirtti ve bu rakamın aşağıya düşmesini temenni ettiklerini söyledi.

Usta “Biz gönül isteriz ki hiç kısıtlama olmasın. Herkes bilinçli hareket etsin. Ama maalesef bir kısım vatandaşımız sayesinde olmuyor. Aşıya değil hastalığa inanmayan vatandaşlarımız var. Bunlar yüzünden Olaylarımız çok özellikle taziye ve mevlitlerden, cenaze evlerinden, spor salonlarından hikâyeler çıkıyor. Şuanda aklımda buna benzer bir hikaye yok.” dedi.

Usta son olarak Trabzonspor’un oynayacağı karşılaşmaya değinerek “Bu maça korkarak geldik. Hatayspor iyi bir takım iyi oynuyor. Ama biz Trabzonsporuz. Trabzonspor’un olduğu her yerde galibiyet olur düşüncesiyle geliyoruz. Bugün farklı kazanacağımızı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler