Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı! 400 kişiye ulaşıldı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü İmmun Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekiplerinin 400 kişiye ulaştığını açıkladı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı! 400 kişiye ulaşıldı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan İmmun Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekiplerinin İmmun Plazma bağışı konsunda 400 kişiye ulaştığını açıkladı.

Yapılan açıklamada "Müdürlüğümüz bünyesinde 07.09.2020 tarihinde oluşturulan İmmun Plazma Bağışçı Çağrı ve Koordinasyon Merkezi ekibimiz tarafından, Covid-19 enfeksiyonu tanısı alıp iyileşmiş olan yaklaşık 400 vatandaşımıza  ulaşılmış olup, bu kişilerle yapılan görüşmelerde immun plazma bağışçısı olma kriterlerine sahip 150 vatandaşımız kızılaya bağışçı olmuştur. 17.09.2020 tarihi itibarı ile 15 vatandaşımızdan  plazma bağışı kızılay tarafınca alınarak ihtiyaç sahibi hastanede yatan hastalara ulaştırılmış ve tedavilerinde kullanılmıştır. Sağlık Müdürlüğü ekibimiz Trabzon Kızılay Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam etmekte ve immun plazma bağışında bulunabilecek vatandaşlarımızla iletişim halinde çalışmalarına devam etmektedir. Tüm bu süreçte plazma bağışını kabul ederek, vermiş oldukları plazmalarla hastalara deva olan bağışçılarımıza Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak teşekkür eder desteklerinin devamını dileriz." ifadelerine yer verildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü açıkladı! 400 kişiye ulaşıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber