Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Fettahoğlu eğitim çalışmalarını anlattı

Trabzon İl Milli eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Trabzon'da yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Fettahoğlu eğitim çalışmalarını anlattı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu, Trabzon eğitiminde gelinen son durumu açıkladı. Fettahoğlu, Trabzon’da eğitim çalışmalarındaki son durumu anlattı.

Trabzon il milli eğitim müdürü Fettahoğlu basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında buluştu.

Trabzon’da yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler veren Fettahoğlu’nun konuşmasının satır başları şu şekilde;

Trabzon’u çok iyi biliyoruz. Gerek şube müdürü olarak görev yaptığımız süreçte, hemen hemen o dönemde de sahada olduk. Her alana dokunduk, çeşitli iyileştirmeler yaptık.

Trabzon’dan Milli Eğitim Bakanlığına, daire başkanlığı için gittiğimizde de buradan hiç kopmadık. Hangi okulumuzda, durum nedir, Çukurçayır’da okul ihtiyacı var mı, Kalkınma, Bostancı Mahallesinde durum nedir, bunların hepsine vakıf biri olarak buraya dönüş yapmamız sahada işlerimizi en çok kolaylaştıran etkenlerden bir tanesi.

Burada bir eğitim yöneticisi olarak değil, tabiki İl Milli Eğitim Müdürüyüz ama benim kendimiz tanıttığım, öyle de tanınmak istediğim durum var. Ben bu şehirde 142 bin evladımızın da aynı zamanda velisiyim. her şeye bir veli gözüyle bakıyorum.

Göreve başlar başlamaz, şehirde hareket olması adına ki bu şehrin en önemli ihtiyaçlarından bir iydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşlerinin himayesinde Türkiye’de Kütüphanesiz Okul kalmayacak projesi başlatıldı.

Bizlerde Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda kütüphane imkanları oluşturulmuşken, bunları nasıl harekete geçiririz düşüncesiyle bizim şehrimize özgü Okulsuz Kütüphane Kalmasın projesi başlattık. Şehrimize özgü olsun diye 61 adet proje planladık.

O güne kadar kütüphanelerinde 700 bin olan kitap sayımız 1 milyon 100 bin oldu. Yaklaşık 400 bin kitap kütüphanelere devletin cebinden para çıkmadan hayırseverler tarafından yapıldı. Yıl sonunda hedefimiz 1 milyon 700 bin oldu

Halk Kütüphanelere ilginin arttığını ve okullara randevu ile ziyaretçi kabul edildiğini belirtti.

Bakanlık atık kütüphane oluşturulmasını istemişti. Trabzon'da 6 atık kütüphanesi demişlerdi. Ama bizde 154 tane atık kütüphanesi oluşturduk. Bu da veliler ve öğrencilerimizin ne kadar çaba sarf ettiğinin göstergesidir.

Trabzon da ara tatile gitmeden 5300 velimizle anket yaptık. Velilerimize velim akademisi kuracağız. Siz nasıl bir akademi istiyorsunuz. Biz ne düşünüyorsak baktık ki onlar da onu düşünüyorlar

Hedefimiz, 143 bin Veli'nin hepsini bu sürece dahil etmek istiyoruz.

Bugün 5000 veli ile yüz yüze eğitimler gerçekleştirilecek bunun başlangıcını da bugün valimiz yapacak.

Biz başladığımızda mesleki eğitimde çırak öğrencimiz 900 civarındaydı. 3100 rakamına çıktı. En kısa zamanda da 5000 rakamına ulaşmak istiyoruz.

Akademik başarıyı önemsiyoruz. Hafta sonları destekleme ve yetiştirme kurslarına ayırıyorum. Liselere giriş ve üniversite giriş sınavı için neler yapabiliriz. Başarıyı nasıl artırabiliriz çalışıyoruz.

Trabzon bilimsel anlamda da teknolojik anlamda da bu alanda yapılacak çalışmalarda Türkiye'nin öncü ili olmalı. Geçen yıl yarışma başvurusu 115 bu yıl 220. Başvuru olarak Karadeniz'in zirvesinde. Yakında büyük bilim ve teknoloji şenliği yapacağız Çarşamba günü.

Trabzon da sadece akademik başarıyı önemseyen başarı değil hem sosyal hem de spor hem de akademik başarı hedefliyoruz.

Bu başarıların yanında okullarımızın fiziksel sorunlarında biliyoruz. Nerde hangi okulun ne sorunu var biliyoruz ve bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz.

Doğalgaza geçen okul sayısı 67. Altyapı anlamında sorun olmaya. 126 oku km var. 126 okulumuzun tamamında Eylül ayı itibariyle doğalgaz sorunu kalmayacak. Trabzo’ daki en büyük projelerden biri olacak.

Çukurçayır’da yapımı devam eden 124 derslikli ilkokul yapıyoruz, yüzde 15 civarında tamamlandı. Bölgede bir lise sorunu vardı orada 24 derslikli bir lise inşa ediyoruz. Oradaki öğrencilerimiz artık oradan gelmek zorunda kalmayacak.

Karşıyaka’da ise 24 derslikli bir ilkokul ve 24 derslikli bir ortaokul yapıyoruz. Orada da uzun yıllar okul sorunu olmayacak.

Başkanımızın verdiği müjdelerden biri de tanjant üzerinde fatih Sultan Mehmet Anadolu lisesini yıkarak 32 derslikli bir lise ve spor salonu yapacağız.

En özel çalışmalardan biri de özel eğitim kampüsü yapıyoruz. Bostancı mahallesine 36 derslikli ve 2 sahasının olduğu bir okul yapıyoruz. Özel eğitimli öğrencilerin taşınmasında sıkıntı yok. Devletimiz yapıyor. Çamlık mahallemizde 4 okulumuz var. Bunları Bostancı ya taşıyoruz. Çamlık mahallemizdeki bu alanları yıkarak ilk okul, ortaokul ve lisenin olduğu bir kampüs inşa edeceğiz.

15 Anaokulu, okul öncesi eğitimi öğrencilerimizin hizmetine çok yakında sunacağız.

Akçaabat’ta temel atma töreni gerçekleşti. 150 milyon TL’lik yatırım. Bir hayırseverimiz tarafından yapılıyor. Temeli atıldı. Ön görülen süre 36 ay ama bir dahaki yıl bitirileceği taahhüte verdiler. Orada şehrimizin en önemli kazanımlarından biri olacak.

Araklı’da çok önemli eğitim kurumumuz var. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi. Geçmişi olan bir yer. Öğretmen Lisesi görevi de gördü. Oranın spor salonu daha önce yıkılmıştı. Araklı’da büyük bir okulun yanına spor salonu yapılacak.

Yomra Fen Lisesi ve Tonya İlçemize bir spor salonu ile ilgili yazışmalarımız devam ediyor.

Hayırsever iş adımımız Erol Tuna tarafından okul yapılıyor. Bu da önemli bir çalışma olacak.

8. Sınıflarda şu an 10 bin öğrencimiz var. Biz 10 bin öğrencimize sınavla öğrenci alacak okullardan, meslek liselerinin tamamına kadar tanıtımını yapıyoruz.

Bizim 25 adet sınavla ve özel yetenekle öğrenci alan lisemiz var. Bunların haricindekilere ne yapılıyor. Adrese dayalı kayıt sistemi var. O kayıt sistemi doğrultusunda okulları tercih edebiliyor. Sadece iyi bir rehberlik etmek gerekiyordu. 10 bin öğrencimiz ve youtube kanalından da bunu verebileceğiz.

Bizim 162 tane düz ortaokulumuz var. 41 tane de İmam Hatip Ortaokulumuz var. 4’de 1.

Lise olarak bizim toplamda 63 tane lisemiz var. 22 tane de İmamhatip Lisemiz var.

Meslek Lisesinde 60 tane de Meslek Lisemiz var.

Fen Lisesi Bizim 6 tane Fen Lisemiz var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber