Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan sevgililer günü kararı!

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu sevgililer günü ile ilgili karar aldı.

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan sevgililer günü kararı!

Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili olağanüstü toplanarak karar aldı.

Alınan kararda şu ifadelere yer verildi;

"İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında, 04.02.2021 Perşembe günü saat 10.00’da yukarıdaki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplanmıştır.

Koronavirüs (Kovid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı genelgesi ve 01.12.2020 tarih ve 119 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile hafta sonları için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması süresince gün içerisinde çalışabilecek iş yerlerine ilişkin düzenlemelere ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan kişiler ile iş yerlerine yer verilmiştir.

30.12.2020 tarihinde güncellenerek İçişleri Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan sıkça sorulan soruya verilen cevap ile sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerde çiçek satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini evlere servis şeklinde 10.00 ­ 17.00 saatleri arasında sürdürebileceği belirtilmiştir.

İçişleri Bakanlığının 03.02.2021 tarih ve 1968 sayılı genelgesine istinaden İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’muzca alınan karar doğrultusunda;

14 Şubat nedeniyle talepte yaşanacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak, çiçek satışı yapan iş yerlerinin sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı, 12 Şubat Cuma günü 20.00 ­ 24.00 saatleri arasında evlere servis, 13 ­ 14 Şubat Cumartesi ­ Pazar günlerinde 10.00 ­ 17.00 saatleri arasında müşterilere iş yerinde ve 10.00 ­ 24.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunabilmesine,

Yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilçe umumi hıfzıssıhha kurul kararlarının ivedilikle alınmasına, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idarî işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılmasına,  uygulamada birlikteliğin sağlanması için alınan kararların ilgili kurumlara iletilmek üzere kaymakamlıklara iletilmesine oy birliği ile karar verilmiştir."

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber