Trabzon İl Emniyet Müdürü Alper eleştirilere cevap verdi: Burası Trabzon, hareketli bir il!

Trabzon il Emniyet Müdürü Metin Alper Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalar yaptı.

Trabzon İl Emniyet Müdürü Alper eleştirilere cevap verdi: Burası Trabzon, hareketli bir il!

17 günlük tam kapanmanın ikinci gününde Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, emniyet güçlerinin görev yaptığı noktalarda denetimlerde bulundu.

Yaptığı denetimleri Haber61 mikrofonlarına değerlendiren Alper, Trabzon’da denetimlerin sıkı yapılmadığı şeklinde eleştirilere yanıt vererek “Burası Trabzon, hareketli bir şehir” ifadelerini kullandı.

Haber61 ekibine esprili bir karşılaşa yapan Alper “Temsili de olsa 1 Mayıs yürüyüşü yapıyorsanız, Çevik Kuvvet arka tarafta. Haber vermem gerekiyor. Bunu da bir ihbar olarak kabul ediyorum. Çevik Kuvvete haber veriyoruz. Malumunuz yürüyüşler yasaklandı. Şaka bir yana bütün emekçilerimizin 1 Mayıs gününü kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Basın emekçilerimizde aynı şekilde. “ dedi

Yapılan uygulamalar hakkında bilgi veren Alper “Bizler uygulamalarımıza devam ediyoruz. Dünden beri arkadaşlarımız, il merkezi ve ilçelerimizde toplam 22 noktada 600 personelimizde görev aldık. Bunun içerisinde jandarmamız var, emniyetimiz var, sahil güvenliğimiz var. Sayın Valimizin gıyasetinde bütün kamu kurum ve kuruluşları ve özellikle de emniyet, jandarma ve sahil güvenlik, sağlık müdürlüğümüz, belediyemiz kendi hizmet alanında ama tedbirleri denetleme anlamında 3 kurum akıllara geliyor. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik. “ ifadelerini kullandı.

24 saat içerisinde 20 vatandaşa ceza kesildiğini belirten Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper “24 saat içerisinde 20 vatandaşımıza işlem gerçekleştirdik. Toplam 63 Bin TL idari para cezası uyguladık ama benim üzüldüğüm bu vatandaşlarımız farklı sebeplerle dışarı çıkmıştı ama sanayi mahallemizde 16 vatandaşımız kumar oynarken yakaladık. Kapanma mesajını farklı anlamışlar herhalde. Tam kapanalım, çoluk çocuğumuzun rızkını kumara yatıralım gibi anlamışlar. Onlara da 50 Bin TL para cezası uyguladık. Bu bilinç yerleşmediği için gerçekten üzüldüm. Bunda da mutlaka bizim eksiklerimizde vardır. “ dedi.

Trabzon’da denetimlerin sıkı olmadığı eleştirilerine cevap veren Alper “Bizde şu mesajı vereye çalışıyoruz arkadaşlarımızla. Bazı haberlerde “kapanma sadece bize mi kapanma”, “herkes dışarda.” Üretim devam ediyor. Tedarik zinciri devam ediyor. Ulaşım sektörü devam ediyor. Burası Karadeniz otoyolu, 100 Binden fazla araç geçiyor günde. Liman kavşağında durup, “buradan neden bu kadar araç geçiyor” diye sorarsanız Bizde size “bu kadar tır var” deriz. Bu tırlar bir kere geçecek. Uluslararası Havalimanımız var. Günde 10-12 sefer var. 2 Binden fazla yolcu demek. 2 Bin yolcunun karşılayıcısı ve uğurlayıcısı da özel araçla çıkacak. 500 aracın niye çıktığı ortada. Yomra’da 1 saat sonra maç var. Maç sadece futbolcularla oynanmıyor. Bunun diğer bileşenleri var. Bu insanlar bir hareketlilik demektir. Bunlar paraşütle inmeyecekler sahaya. Yarın bir maç daha var. Organizasyonlar devam ediyor. Yarın ALES sınavı var. İnsanlara sınava gitmeyin deme lüksümüz yok. Saat 17:00’ye kadar marketler açık. 19:00’a kadar fırınlar da açık. Burada vatandaşlarımızın bu yoğunluğu az çok anlamalarını bekliyorum. Diğer vatandaşlarımızın da çok acil olmamak kaydıyla çıkmamaları gerekiyor. Tepkili vatandaşlarımıza şunu özellikle söylüyorum. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. İhlal yapanların birçoğunun ihlalinin karşılıksız kalmadığını lütfen bilin. Bir şekilde biz bunlara idari işlemlerini uyguluyoruz. Sizler yine evde kalmaya devam edin. Mümkün mertebe bu pandemi illetini atlatmak için bayramdan sonra coşkuyu birlikte yaşamak adına kurallara riayet edelim. Denetlemelerimize devam ediyorum. Burası Trabzon, hareketli bir il. Kimse kasaba sessizliği beklemesin. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber