Trabzon için yağış açıklaması! Tehlike geçti mi?

Meteoroloji, Trabzon için hava durumunu güncelledi.

Trabzon için yağış açıklaması! Tehlike geçti mi?

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon'da son günlerde meydana gelen yoğun yağış ile birlikte bir çok bölgede hayatı olumsuz etkilemişti. Araklı ilçesinde 7 kişinin ölümü 3 kişinin kaybolmasıyla sonuçlanan felaketin yanı sıra Yomra ilçesinde yolun çökmesi ile sonuçlanan şiddetli yağmurlar, Trabzon'un diğer ilçelerinde maddi hasara neden olmuştu.

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Trabzon Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Valilik ve Kaymakamlıklardan sürekli olarak yağış, su baskını ve heyelan uyarıları yapılmıştı. Perşembe akşamı sarı alarm verilen Trabzon'da şiddetli sağanak yaşanmış Cuma günü için bu alarm Turuncuya dönüştürülerek daha şiddetli yapmurların beklendiği açıklanmıştı.

Meteroroloji hava tahmin raporunu güncelledi ve Trabzon'u Yeşil kategorisine aldı.

Renk uyarıları ne anlama geliyor:

Yeşil:

Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

SARI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KIRMIZI
Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler