Trabzon için bir ilk! Kule ve tramplen atlama...

Trabzonlu sporcular, ilk kez kule ve tramplen atlama yarışmasına katılıyor.

Trabzon için bir ilk! Kule ve tramplen atlama...

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Türkiye Atlama Şampiyonasına Trabzon, 9 kız ve 2 erkek sporcu ile katılıyor. 

Mehmet Akif Ersoy Olimpik Yüzme Havuzunda bir yıldır kule ve tramplen atlama eğitimi alan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne sağlı Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) aday sporcuları, Trabzon’u ilk kez bu branşta ulusal bir turnuvada temsil edecek.

Trabzon için bir ilk! Kule ve tramplen atlama...

07- 10 Ekim 2021 tarihlerinde Ankara’da Etlik Olimpik Yüzme Havuzu’nda yapılacak olan müsabaka katılacak olan sporcular, antrenörleri Seda Çağlar ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. 

Antrenör Çağlar, “Trabzon’da doğal olarak yüzmeye ilgi çok büyük ama kule-tramplen branşında ilk kez bir çocuklara böyle bir eğitim verdik. Bir yıl boyunca çok sıkı çalıştık, belki de hiç bilmedikleri bu branşta sıfırdan eğitimlere başladık. Açıkçası son derece iyi yol aldık. Yarışmalara katıldıkça, tecrübe arttıkça başarılar gelecek ve bu branşa ilgi daha da artacak” diye konuştu.

Trabzon için bir ilk! Kule ve tramplen atlama...

Türkiye’de alanda kule ve tramplen atlamanın yapılabildiği sadece 3 kapalı havuzun bulunduğunun altını çizen Müdür Öztürk, “Türkiye’nin en büyük tesislerinden birine sahibiz. Deniz kenti Trabzon yıllardan beri yüzme branşında fark yaratmış bir şehir. Ama kule ve tramplen atlama branşında ilk kez kurs vermeye başladık, antrenörümüz eşliğinde birbirinden yetenekli sporcularımız yoğun bir çalışma şartlarına dönemi geçirdiler” dedi. 

Trabzon için bir ilk! Kule ve tramplen atlama...

Trabzon’un ilk atlama takımı sporcuları ile sohbet eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Çok yetenekli sporcu topluluğu bir araya geldi ve kısa sürede becerilerini gösterdi. İlk kez bir atlama takımı Trabzon’u ulusal bir yarışmada temsil edecek. İnanıyorum ki yakın gelecekte uluslararası arenada da bu sporcuları göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi ise, aynı zamanda milli takım seçmelerinin de yapılacağı yarışmada sporcuların derece ile döneceklerine inandığını söyledi. 

Çebi, yarışmada gençler ve yıldızlar kategorisinde mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Trabzon için bir ilk! Kule ve tramplen atlama...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber