Trabzon için bir araya geldiler! Hedef 2020

Trabzon'da ‘Kültür Sanat Çalıştayı düzenlendi.

Trabzon için bir araya geldiler! Hedef 2020

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen ‘Kültür Sanat Çalıştayı’nın ardından sanatseverler yemekte bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi EYOF Tesisleri’nde gerçekleştirilen yemeğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Ahmet Adanur, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yanık, Daire Başkanları ve kültür sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Yemekte konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kültür sanat çalıştaylarımıza başlamış bulunmaktayız. Çeşitli sanat dallarından çalışma komisyonları oluşturmak suretiyle, önümüzdeki dönemde şehrimizde yapılması gerekenleri tartışma imkanı bulduk. Bu çalıştayın şehrin kültür ve sanat alanındaki tüm dinamikleriyle bir araya gelip, Trabzon’un kültür sanat anlamında yol haritasını belirleme çalışması olduğunu da memnuniyetle belirtmek isterim” dedi.  

Trabzon için bir araya geldiler! Hedef 2020

HEDEFİMİZ 2020 VE SONRASI

Başkan Zorluoğlu “Seçim kampanyası döneminde de seçimden sonra da Trabzon’umuzda kültürel ve sanatsal faaliyetlere ağırlık vereceğimizi, Trabzon’u yeniden sanatıyla, kültürel faaliyetleriyle öne çıkan bir şehir yapma gayreti içerisinde olacağımızı belirtmiştik.  
Göreve başladığımız tarihten itibaren de bu sözümüzün gereğini yerine getirmeye çalıştık. Yeni işbaşı yapmış bir belediye olmamıza rağmen 2019 senesi, sanatsal ve kültürel faaliyetler noktasında ivme kazandığımız bir sene oldu. Hedefimiz 2020 ve sonrası, şehrimizi çok daha farklı bir noktaya taşımak. Bunu yaparken de biz sadece koordine eden tarafız. İşin asıl sahipleri siz değerli sanatseverler, bu alanda hizmet etmiş sanatçılarımız ve sanatçılarımızın oluşturduğu kuruluşlardır. Bu manada sizlerin desteğine çok ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum”
şeklinde konuştu.

Trabzon için bir araya geldiler! Hedef 2020
 
BÜTÜNCÜL BİR ANLAYIŞLA HAREKET EDECEĞİZ

“Sıkıcı şehirler gelişemez” anlayışı doğrultusunda hareket ettiklerini dile getiren Zorluoğlu “Biz Trabzon’umuzu gelişen, kalkınan, büyüyen, turizmiyle, sanatıyla, kültürüyle öne çıkan bir şehir olarak görmek istiyoruz. O bakımdan da Trabzon’da sanatın her alanında etkili ses getiren organizasyonlar yapmak zorundayız. 2020 bütçemizi de sanatsal ve kültürel faaliyetlere daha fazla imkan sağlayacak şekilde oluşturduk. İnşallah bu çalışmalarla ilimizin ve Büyükşehir Belediyemizin kültür sanat stratejisini de belirleyeceğiz. Bu stratejiye bağlı eylem planıyla da bütüncül bir anlayışla, sadece Ortahisar’da değil, diğer ilçelerimizi de işin içine katarak faaliyetlerimizi icra edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler