Trabzon için acı sözler: İneği satan İŞKUR'a koştu!

Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan İŞKUR açıklaması.

Trabzon için acı sözler: İneği satan İŞKUR'a koştu!

İŞKUR’un programları istismara yol açtı, program işsizliği sonlandırmazken aksine üretimden vazgeçilip geçici işlere meyledildi, köyde ineğini satan İŞKUR’a başvurdu

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın İŞKUR’un 9 aylık “iş başı eğitim programları”yla ilgili özeleştirisi gündemde sıcaklığını koruyor.

“İŞKUR desteklerini biz yaydık, çok başka alanlarda heba ettik. Bunları amacından saptırdık. Üretime katkı verebilirdik. Genç nesil ben ahıra inmem diyor. İŞKUR’a başvurup güvenlik görevlisi olmayı maharet sayıyor.” şeklinde açıklamalarda bulunan Cora, bir gerçeği ortaya koydu.

İSTİSMARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Muhalefetten de konuyla ilgili değerlendirme gelirken “iş başı eğitim programlarının” hem işçiler hem işverenler tarafından istismar edildiğine dikkat çekildi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, bu programlarla üretim anlayışının yok edilip gençlerin oyalandığını söyledi. Kaya “Keşke bu kaynaklar fabrikalara, üretim tesislerine harcansaydı da gençlerimiz o birkaç aylık işlere muhtaç kalmasaydı.” ifadelerini

(Sonnokta)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber