Trabzon Hizmet-İş İl Kongresi yapıldı

Trabzon’da HAK - İŞ’e bağlı Hizmet İş’in Trabzon il Başkanlığı olağan kongresi gerçekleşti.

Trabzon Hizmet-İş İl Kongresi yapıldı

Kongreye HAK-İŞ Genel Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Sendikanın Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevdet Kurt, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Trabzon Şube Eski Başkanı İhsan Bülbül, Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara, Ordu Şube Başkanı Nevzat Acu, Rize Şube Başkanımız Mehmet Alaca, Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Erzincan Şube Başkanı  Harun Mutlu, ile komite başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurul, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’in Divan Başkanlığında gerçekleştirildi.

 74 oy alan  İsmail Hakkı Kaplan yeniden başkan seçildi. İsmail yıldız ise 26 oy aldı. 24 oy ortak olarak kullanılırken 2 oy da geçersiz sayıldı.



ÖZDEMİR, BİRLİK VE BERABERLİĞE VURGU YAPTI

Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, HİZMET-İŞ Sendikasının genel kurullarının sevgi, kardeşlik ve barış içinde gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. Özdemir, “Bizim genel kurullarımızda kavga, küskünlük olmaz; demokratik olgunluk içinde yapılır, bir hizmet yarışı olarak görülür. Bu açıdan bizim genel kurullarımız gıpta ile izlenmekte ve takip edilmektedir” dedi.

HAK - İŞ’in en büyük işçi sendikası olduğunu ve bu başarının altında samimiyetin bulunduğunu ifade eden Özdemir, “Bu başarı, istisnasız tüm üyelerimize olduğu gibi taşeron emekçilere de samimiyetle yaklaşmamızdan kaynaklanmaktadır. Bugün taşeron meselesi ülkemizin ana gündem maddelerinden birisi ise bu, HİZMET-İŞ’in sayesindedir. Taşeron emekçilere 3 yıl önce bir kısım hakların verilmesini nasıl sağladıysak, işçi statüsünde kadro verilmesini de sağlayacağız. Bu yönde çalışmalarımızı hiç aksatmadık, aksine artırarak devam ettiriyoruz” dedi.

GENEL BAŞKAN ARSLAN: HAK-İŞ TAŞERON EMEKÇİLERİN YÜZDE 80’İNİ TEMSİL EDİYOR

Genel Kurula katılarak delegelere hitaben bir konuşma yapan Genel Başkan Mahmut Arslan, taşeron sorununa dikkat çekti.

HAK-İŞ’in 330 bin kişiyle en çok taşeron üyeye sahip konfederasyon olduğunu belirten Arslan, “Sendikalara üye toplam 390 bin taşeron emekçinin 330 bini HAK-İŞ çatısı altındaki sendikalarımızda örgütlüdür. HAK-İŞ taşeron emekçilerin yüzde 80’ini temsil ediyor. Yani sorunun en büyük ve en önemli muhatabı biziz. Bu nedenle onlara kadro verilmesinde en fazla yük bizlere düşüyor” dedi.

Hükümetin sorunu yeni yıldan önce çözmeye çalıştığını ve önümüzdeki günlerde bir karara varılacağını belirten Arslan, taşeronla ilgili çalışmayı Çalışma Bakanının 10 gün içinde tamamlayarak Başbakan'a ileteceğini, Başbakanın da yılsonuna kadar Cumhurbaşkanına sunacağını belirtti.

TAŞERONLAR İŞÇİ STATÜSÜNDE KALMALI, SENDİKALAR GÜÇLENDİRİLMELİ

Devletin, yola çıkarken ortaya koyduğu tavrını devam ettirmesini isteyen Arslan, “Taşeron emekçiler, 2014 yılında sağlanan haklarının korunmasını, yani sendikalı ve toplu iş sözleşmeli işçi olarak çalışmayı yeğliyor ve talep ediyorlar. İnanıyorum ki aklıselim galip gelecektir. Yarın bu emekçilere işçi yerine başka bir statü getirilirse bütün taşeron emekçilere haksızlık olur, sendikaların çalışmaları çöpe atılmış olur. Onlar işçi statüsünde çalıştılar bu güne kadar. Ortada bir statüden yana değiliz. Dolayısıyla biz sendikaları güçlendirecek, işçi statüsünde kalacak bir çözümü istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Kurucu ve Onursal Genel Başkanımız AK Parti E. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Saadet Partisi İl Başkanı Cevdet Kurt da konuşma yaptılar. 

Belediye olarak haktan ve emekten yana olduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Biz işçimizi ve sendikamızı kendimizden ayrı görmüyoruz. Aslında biz aynı masanın aynı tarafındaki kurumlar ve insanlarız” dedi.

HİZMET-İŞ Sendikasının kurulduğu 1979 yılının Türkiye’nin çalkantılı yıllarına denk geldiğini ve o günlerde kurulan HİZMET-İŞ’in 200 bin üyeyi aşacağının tahayyül bile edilemediğini ifade eden Tanrıverdi, “12 Eylül’de sendikalarımızın barajı aşamaması için yüzde 10 barajı getirildi. Ama biz bu barajı yüzde 22 ile aştık. Bugün HİZMET-İŞ, 2220 bine yaklaşan üyesiyle en büyük sendika ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri konumundadır. HİZMET-İŞ, her darbe ve darbe girişiminde riske girdi, demokrasiden yana tavır aldı. Bu yüzden bugünün gelinen nokta hak edilmiş bir başarıdır” diye konuştu. 

Trabzon Hizmet-İş İl Kongresi yapıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikamızın toplumsal sorumlulukla hareket ettiğini söyledi. Genç, “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ sorumlulukla hareket ediyor, sorumlu bir misyonu temsil ediyor” şeklinde belirtti. 

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de “Biz siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri olarak aynı dişlinin çarklarıyız benzetmesi yaptı.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevdet Kurt da genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi. İl Başkanlığı için İsmail Hakkı Kaplan ile İsmail Yıldız yarışıyor. 

Trabzon Hizmet-İş İl Kongresi yapıldı
Trabzon Hizmet-İş İl Kongresi yapıldı
Trabzon Hizmet-İş İl Kongresi yapıldı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber