Trabzon her yıl 125 milyon kaybediyor

Trabzon Büyükşehir olduktan sonra darboğaza girdi.

Trabzon her yıl 125 milyon kaybediyor

Haber61/Haber Servisi - Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi inanılmaz bir darboğaza girdi, projeler ve yatırımlar durma noktasına geldi. 


İŞ YAPAMAZ DURUMDA

Büyükşehir olunmasından sonra maliye paylarının dağıtımında nüfus kriterine yüzölçümü kriteri eklenmesinden sonra  dağlık ve zor bir coğrafyada olmasına karşılık Trabzon, Ordu, Sakarya ve Malatya gibi şehirler iş yapamaz hale geldi.

TRABZON ERZURUM KADAR ETMİYOR 

22 bir kilometre ile Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip olan Trabzon’a karşılık 7 bin kilometre yol ağına sahip olan Erzurum nüfusları  aynı olmasına karşın çok daha fazla para alıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yılda 220 milyon TL civarında para alırken Erzurum yol ağı çok daha az olmasına ve vergi gelirinin çok daha az olmasına rağmen 345 milyon TL para alıyor. Bu da Trabzon için her yıl 125 milyon TL kayıp anlamına geldiği öğrenildi. 

BAKANLIKTA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Büyükşehir olunmazsından sonra geçen 4 yıllık sürede Trabzon şehrinin kaybı 500 milyon TL’yi aştı. Bu konuda bütün kapıları çalarak çözüm arayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Aralık ayında yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı’nda konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ve yol ağının da yeni yasada yer alabileceğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber