Trabzon hedef büyüttü

Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'u ziyaret eden turist sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri haline gelen ve 4 bin yıllık tarihi geçmişiyle

Trabzon hedef büyüttü

Kültürel varlıkları, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'u ziyaret eden turist sayısı her geçen gün artıyor.

Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden biri haline gelen ve 4 bin yıllık tarihi geçmişiyle insanları cezbeden Trabzon, ziyaretçilerine farklı alternatifler sunuyor.

Turizme yönelik çalışmalarda adından sıkça söz ettirenTrabzon'da, Körfez ve batılı ülkelere yönelik çalışmalar ve tanıtım faaliyetleriyle de turizmden daha fazla pay almak isteniyor.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Doğu Karadeniz'i geçmişte ağırlıklı olarak batılı turistlerin ziyaret ettiğini belirten Hacısalihoğlu, "Zaman içerisinde batılı turistlerde azalma olduğunu gördük. Bu doğrultudaTrabzon'a turist getirmek için farklı alternatiflere yöneldik. Tanıtım faaliyetlerinin de önemini dikkate alarak çeşitli çalışmalar yapmaya başladık" dedi.

Hacısalihoğlu, tanıtım faaliyetleri kapsamında önceliği Körfez ülkelerine verdiklerini ifade ederek, "Trabzon ve Doğu Karadeniz'in doğal güzelliklerini tanıtıcı çalışmalara başladık. Bu çalışmaları görüntü ve video olarak hazırlayarak Körfez ülkelerinin fuarlarına katılmaya başladık. Yaklaşık 5 yıldır bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

"KONAKLAMA VE RESTORANLR KONUSUNDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI"

Trabzon'u ve bölgeyi iyi tanıttıklarını vurgulayan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çalışmalarımızla şehrimizin ve bölgemizin doğal güzelliklerini iyi tanıttığımızı düşünüyoruz ki özellikle Körfez ülkelerinden hiç turist yokken bugün bu sayı 500 bine çıktı. Bu durum da tanıtımın bu bölgelerde çok iyi yapıldığı anlamına geliyor. Tanıtımlarla gelecek 5 yılda hedef koyduğumuz rakam, Körfez ülkelerinden 3 milyon vatandaşın Trabzon ve bölgesine gelmesidir. Kuveyt, Dubai gibi ülkelere de tanıtım programları hazırladık. Tanıtım programlarımızla o ülkelerden de daha fazla turist gelmesi için uğraşıyoruz."

Hacısalihoğlu, turizm altyapısının gelişmesi konusunda gayret gösterdiklerini anlatarak, "Konaklama ve restoranlar konusunda önemli yatırımlar yapıldı. Bir taraftan turist sayısında artış olurken, diğer taraftan da yatırımlarımız hızlı şekilde artmaktadır. Bugün ihtiyacı karşılasa da yarının ihtiyacını karşılayamayacak şekle gelecektir. O nedenle bu yönde yatırımlara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

KAYBETTİĞİMİZ BATILI TURİSTLERİ DE ÇEKME NOKTASINDA ÇALIŞIYORUZ

Bölgeye gelen turistlere farklı alternatifler sunmak istediklerine dikkati çeken Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:

"Turistlerin bölgeye gelip sadece belli bir zaman geçirmesini istemiyoruz. Onun için bölgemizde yaşam alanları projeleri üretmeye başladık. Önümüzdeki günlerde bu projeleri hayata geçirmiş olacağız. Trabzon ve birkaç ilçemizde bu yönde destinasyon hazırlığı içerisindeyiz. Gelecek misafirlerimizin bu destinasyonlarla gezilecek ve görülecek yerleri ziyaret etmeleri ve ülkemizde daha fazla kalarak bölgeden memnun olmalarını sağlayacağız."

Hacısalihoğlu, kaybettikleri batılı turistleri de çekme noktasında çalıştıklarına işaret ederek, "Batılı turistleri çekme noktasında özellikle tarih turizmini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bununla ilgili şehrimizdeki tarihi eserlerin restorasyonları konusunda çalışmalarımız başladı. Amacımız, turizmde cazibe merkezi olan bölgenin turizm potansiyelini daha da artırmak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber