Trabzon Havalimanı'nda yapılacak tadilat için o tarihi isteyecekler

Turizmciler Trabzon Havalimanında yapılacak çalışma için 15 Eylül - 15 Kasım tarihlerini talep edecek.

Trabzon Havalimanı'nda yapılacak tadilat için o tarihi isteyecekler

Haber61 – Haber Servisi - Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çavga Trabzon Havalimanında yapılması planlanan çalışma için 15 Eylül - 15 Kasım 2019 veya 15 Eylül - 15 Kasım 2020 tarihlerini talep edeceklerini söyledi.

Çavga, Trabzon Havalimanında yapılması planlanan Pist, Apron ve Taksiyolu tadilatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Murat Çavga, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile görüşeceklerini belirterek, “Şuanda CAT-1 standartlarında hizmet veren Trabzon Havalimanı 1957 yılında Hava Meydanı olarak trafiğe açılmış olup 29.11.1995 tarihinde Havalimanı statüsüne kavuşmuştur.  Geçici hudut kapısı özelliğine sahip Havalimanımız turizmin ivme kazandığı son yıllarda tarifeli /tarifesiz, iç hat / dış hat uçuşlar ile yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 4 milyon yolcu kapasitesine ulaşmıştır. Hem yoğun kullanımı hem de uzun süredir pist yenilenmesi yapılmayan havalimanımızın Trabzon Valiliği resmi sayfasında da görüldüğü üzere PAT sahalarının tadilatı gündemdedir.  PAT (Pist-Apron-Taksiyolu) sahası;  Bir hava alanında uçakların kalkış, iniş ve taksi yapması için kullanılan manevra ve park sahalarını ifade etmektedir. Yani bu tadilatın yapılması için havalimanının belirli bir süre uçuşa kapatılması gerekmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan ile yaptığımız görüşme de bu ihalenin gerçekleşeceği ve havalimanımızın iki ay gibi kısa bir süre kapatılarak tadilatının gerçekleşeceği müjdesini aldık. Bu bilgi üzerine turizmci arkadaşlarımız ile bir araya gelerek bu iki aylık süreninin hangi tarihler arasında olmasının şehrimizi daha az etkileyeceğini tartıştık. Pat sahası onarımı ile ilgili topladığımız teknik bilgileri de göz önünde bulundurarak yaptığımız Toplantı sonucu; 15 Eylül 2019 tarihinden sonra havalimanımızın kapatılmasının şehrimizi en az etkileyeceği kanısına vardık. Bu konu ile ilgili bir bilgilendirici dosya hazırlayıp sayın bakanımıza ulaştırarak havalimanımızın tadilatının 2019 ya da pist güvenliğinin izin vermesi durumunda 2020 15 Eylül - 15 Kasım tarihleri arasında yapılması talep edeceğiz” dedi.

Trabzon Havalimanı'nda yapılacak tadilat için o tarihi isteyecekler

Trabzon Havalimanı'nda yapılacak tadilat için o tarihi isteyecekler

Trabzon Havalimanı'nda yapılacak tadilat için o tarihi isteyecekler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber