Trabzon Havalimanı kapanacak mı? Bakan Soylu açıkladı

Trabzon Havalimanı'nın turizm sezonunda kapatılarak onarıma alınması konusu ile ilgili olarak Bakan Süleyman Soylu açıklama yaptı.

Trabzon Havalimanı kapanacak mı? Bakan Soylu açıkladı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Havalimanı’nın tam turizm sezonunda, 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında kısmen veya tamamen uçuşlara kapatılarak onarıma alınacağı haberi gündeme bomba gibi düştü.


Havalimanının tam turizm sezonuna denk gelen bu tarihlerde kapatılarak onarıma alınacak olması Trabzon'da tepki çekerken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı konu ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Trabzon Havalimanı’nın pist, apron ve taksi yolu sahalarının onarımının yapılmasına yönelik çalışmalar başlatıldığı bildirilerek, “Söz konusu çalışmalar kapsamında; mevcut pist, 4 cm tıraşlanacak, ardından tekrar 4 cm asfalt yeni aşınma tabakası ile kaplanacaktır. Pist Aydınlatma Sistemi, CAT II kategorisine göre yenilenecek ve bir adet 400 m2 büyüklüğünde Regülatör Binası ve 11 Pist başında İstinat duvarı yapılacaktır” denildi. 

Açıklamada, çalışmaların havalimanının uçuş trafiğine kapatılmadan belli saatler arasında yapılmasının planlandığı bildirildi. Bu doğrultuda onarımların yapılacağı tarih ve saatlerin belirlenmesine ilişkin çalışmaların devam ettiği aktarıldı. 

Şehrin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan ve Turizm şehri olma yolunda ilerleyen Trabzon’da tam sezonunda böyle bir çalışmanın yapılmasının planlanması tartışma konusu oldu. 

BAKAN SOYLU: “HAVALİMANININ KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Haber61’in edindiği bilgiye göre konu, Maçka’da şüpheli bir aracı takip ederken dereye uçan araçta bulunan ve şehit olan Polis Memuru Yunus Çavdar’ın cenazesine katılmak üzere Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletildi.

Bakan Soylu, tam turizm sezonunda Trabzon Havalimanı’nın kapatılmasının söz konusu olmadığını ve onarım yapılacak tarihlerin yeniden belirleneceğini söylediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler