Trabzon havalimanı için plan resmen açıklandı! Gözler Trabzonspor tesislerine döndü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planında, Trabzon havalimanı için açıklamada bulundu.

Trabzon havalimanı için plan resmen açıklandı! Gözler Trabzonspor tesislerine döndü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı açıkladı.

2053’te bölünmüş yol ağının 38 bin 60 kilometreye, demiryolu hat uzunluğunun da 28 bin 590 kilometreye çıkarılacağını bildiren Karaismailoğlu, havalimanı sayısının da 61’e yükseltileceğini duyurdu.

Açıklamada dikkat çeken bir bölüm ise Trabzon havalimanı ile ilgili olan kısımdı. Yıllarca "Genişletilecek mi yoksa yenisi mi yapılacak?" sorusunun cevabı 2053 ulaştırma ve lojistik planında cevaplanmış oldu.

Karaismailoğlu’nun açıkladığı planda ““Hızla büyüyen ülke ekonomisi ve turizmini destekleyen 56 havalimanıyla Türkiye yoğun bir havalimanı şebekesine sahiptir. Bu rakam, 2053 yılına kadar 61’e yükselecek. Havalimanı ağımızın geliştirilmesi için yapımı devam eden ve planlanan projeler, Çukurova Havalimanı, Rize-Artvin Havalimanı, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Antalya Havalimanı Genişletilmesi, Trabzon Havalimanı Genişletilmesi, Esenboğa Havalimanı Genişletilmesi, İstanbul Havalimanı 2.Etabı’dır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu’nun bugün yaptığı Trabzon Havalimanı genişletilecek açıklamasının ardından Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı “ Trabzon’un bölgesine katkı sağlayacak ülkenin ekonomisine katkı sağlayacak bir projedir. Bu manada 2022 yılı yatırım programına Trabzon yeni havalimanı olarak girmiştir. Bu manada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyoruz, minnettarız" açıklaması gündeme geldi.

Cora, Trabzonspor tesislerinin de havalimanı için kamulaştırılacağını belirtmişti.

2053 planına alınan Trabzon havalimanı’nın yenileneceği ve yeni bir havalimanı yapılmayacağı resmi olarak açıklanmış oldu.

Bu plan açıklaması sonrası gözler Trabzonspor tesislerinin kamulaştırılıp kamulaştırılmayacağına döndü.

Bilindiği üzere bordo mavili kulüpten Cora’nın açıklamalarına cevaben “Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin kamulaştırılacağı yönündeki haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut tesislerimiz, kulübümüzün adıyla bütünleşmiş en önemli varlıklarından biri olup vazgeçilmezimizdir" ifadelerine yer verimişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler