"Trabzon havalimanı güvensizmiş gibi algı oluşmamalı"

Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, açıklamalarda bulundu

"Trabzon havalimanı güvensizmiş gibi algı oluşmamalı"

Trabzon’da Pegasus Havayolları’na ait Ankara-Trabzon seferini yapan yolcu uçağının önceki akşam yaşanan bir sorun nedeniyle pistten çıkması olayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, “Havalimanımızın ‘güvensizmiş’ gibi bir algı oluşturulmasına izin verilmemelidir. Kaza-kırım ve sivil havacılık raporlarını görmeden yapılan açıklamalar, beklenmeyen ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir” uyarısında bulundu. 

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Yaylalı “Bilindiği üzere 13 Ocak 2018 tarihinde Trabzon Havalimanında hepimizi tedirgin eden ama can kaybı olmadan atlattığımız için şükrettiğimiz bir kaza meydana gelmiştir. Öncelikle ilgili uçaktaki yolcu ve mürettebata geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 4000 yıllık tarihinden, kültürel ve turizm değerlerinden her platformda bahsettiğimiz kentimiz, bölgemizin tarihsel merkezi olma kimliğini de öne çıkaracak şekilde 1957 yılında hizmete açılan havalimanı hem ticaret hem de turizm açısından yeniden ivme kazanmıştır. Kaza - havalimanı ilişkisini değerlendirirken tüm kent bileşenlerimize bu açıdan hassas davranmalarını, herkesin açıklamalarında kentin marka değerine zarar verecek hususlardan kaçınmalarını tavsiye ederiz. Bilinmelidir ki Trabzon Havalimanı, uluslar arası kabul edilmiş standartları sağlar durumdadır. Havalimanımızın ‘güvensizmiş’ gibi bir algı oluşturulmasına izin verilmemelidir. Uzmanlık gerektiren bu gibi konularda fikir beyan ederken hassas davranılmalıdır. Özellikle kaza - kırım ve sivil havacılık raporlarını görmeden yapılan açıklamalar, beklenmeyen ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Herkesi ve her kesimi bu konuda dikkatli olmaya davet ediyoruz. Ayrıca ilgili tüm kurumlardan da bu raporları çok hızlı bir şekilde tamamlamalarını ve açıklamalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber