Trabzon Havaalanı'nda yenileme çalışmaları başladı

Pisti çatlayan Trabzon Havaalanı'nın tamamlanma tarihi belli oldu.

Trabzon Havaalanı'nda yenileme çalışmaları başladı

Trabzon Havalimanı’nın bakım zamanı gelmesi ve pistte başlayan çatlamalara uçuş güvenliğini etkilemeden müdahale edilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, pistin bakım çalışmalarını başlattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşların durdurulmasını fırsat bilen Bakanlık, Mayıs ayı sonuna kadar pisti hazır hale getirecek.

Mart ayı sonunda Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm uçuşlara ara verilmesini fırsat bilen Bakanlık,  Trabzon Havalimanı’nda bir aksama olmaması adına pistin yenilenmesi işini Mayıs ayı içerisinde havayolu seferleri başlamadan tamamlamayı planlıyor.  

Mayıs ayı sonuna hizmete girecek

Trabzon Havalimanı pisti 1957 yılında beton kaplama olarak hizmete verilmiş, 1993 yılında beton üzeri asfalt kaplama haline getirilmişti. Bu tarihten itibaren ufak çaplı onarımlar ile hizmet vermeye devam eden mevcut pist üzerindeki asfalt kaplamanın ekonomik ömrünü doldurmaya başlaması nedeniyle çatlak ve deformasyonlara uğramaya başlamıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2003'te 430 bin kişinin geldiği, bugün 8 kat yolcu artışı ile yılda 3 milyon 800 bine yakın kişinin kullandığı havalimanını, yaptığı projeksiyon çerçevesinde 7 gün 24 saat usulüne göre çalışarak, tekrar hava ulaşımına kapatılmasın neden olmadan tamamlayacak. Pistinde yer yer çatlamaların başlaması nedeniyle uçuş güvenliğinin etkilenmemesi amacıyla bir an önce çalışmaları başlatan Bakanlık, Mayıs ayı sonuna kadar pistin üzerindeki asfaltı kaldırarak yenileyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber