Trabzon Havaalanı'nda bakım uzadı! Uçaklar yönlendirildi

Trabzon Havalaanı'nda yapılan bakım çalışması uzadı.

Trabzon Havaalanı'nda bakım uzadı! Uçaklar yönlendirildi

Türkiye'nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı, pist bakımı nedeniyle uçuşa kapatıldı. Havalimanı pistinin 400’üncü metresinde eğim oluşan yaklaşık 30 metrekarelik alanda onarım çalışması başlatıldı.

Trabzon Havalimanı pistinin 400’üncü metresinde yaklaşık 30 metre karelik alanda eğim oluşmuştu. Uçakların iniş kalkış güvenliğini tehlikeye sokabileceği öngörülen eğimin ortadan kaldırılması için havalimanı pist bakımı nedeniyle 8 saat süreyle uçuşa kapatılması planlanmıştı. Ancak bakım çalışmaları uzadı ve 18.00'da bitirilmesi planlanan çalışmalar yarın sabah saat 06.00'a uzadı. 

Bu nedenle Trabzon' inmesi gereken Pegasus uçağı Ordu-Giresun Havaalanı'na yönlendirirlirken Türk Havayollarına ait uçak ise Samsun'a yönlendirildi. Pegasus Havayolları ile Ordu - Giresun Havaalanı'na inen yolcular otobüslerle Trabzon'a sevk edilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber