Trabzon Havaalanı için tedirgin eden uyarı: Çökmeler devam edecek!

Prof.Dr. Osman Bektaş, Trabzon Havaalanı'ndaki çökmelerin devem edeceğini belirtti.

Trabzon Havaalanı için tedirgin eden uyarı: Çökmeler devam edecek!

Haber61 - Haber Servisi / Geçtiğimiz günlerde Trabzon Havalimanı pistinde meydana gelen sorun nedeniyle uçuşlar iptal edildi.

Pistin Yomra tarafındaki 2/9 bölümünde çökme meydana gelmiş bu gelişme üzerine uçuşlar ertelenmiş veya iptal edilmişti.

Yaşanan hadisenin ardından Haber61 köşe yazarı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamalarda bulunmuş ve 3 yıl önce bu konuda uyarılarını yaptığını belirtmişti.

Bektaş’tan yeni bir uyarı daha geldi.

Trabzon Havaalanı'ndaki çökmelerin devam edeceğini belirten Prof. Dr. Bektaş “2020 de pist bakıma alınarak ondülasyonlu (kıvrım şeklinde çökme) deformasyon yapıları giderilmiştir. 2021 yılında ise aynı ondülasyon yapısı tekrar olmuş, uçuşlar iptal edilmişti. Gelecekte aynı olaylar tekrar edilecek.” İfadeleini kullandı.

TRABZON HAVAALANI NEDEN ÇÖKÜYOR?

"Trabzon Havaalanı'nında neden çökme oluyor?" soruna da cevap veren Prof. Dr. Osman Bektaş "Temel kayaç sırt- çukur şeklinde ondüleli yapı sunan bazalttan oluşur. Üstteki yumuşak kırmızı örtü killeri ve pistin kendisi alttaki yapıya uygun olarak aşırı yükleme ve yağış nedeniyle ondüleli şekilde deforme olur." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber