Trabzon GYMNASİADE 2016 sona erdi

Trabzon Gymnasiade 2016 kapanış seramonisi yapıldı.

Trabzon GYMNASİADE 2016 sona erdi
11-18 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’un ev sahipliğinde 11 branşta düzenlenen GYMNASİADE 2016 yapılan kapanış seronomisiyle sona erdi. 

Ev sahipliğini Trabzon’un yaptığı dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan GYMNASİADE (Dünya Okul Sporları Olimpiyatları) yapılan kapanış organizasyonuyla sona erdi. Seronomide sporculara beyaz kart dağıtıldı ve 1 dakikalık barış duruşu sergilendi. Kapanışta Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ISF Başkanı Laurent Petrynka ve Türkiye Okul Federasyonları Başkanı Ömür Karakullukçu açıklamalarda bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ömür Karakullukçu: “Biz burada bulunma amacımızı gerçekleştirdik”

Organizasyonunun sonuna geldiklerini hatırlatan Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Karakullukçu, “Yaklaşık 40 ülkeden toplam 4 bin arkadaşımızla aynı yemeyi, suyu içtik. Dünyada birçok şey oldu. Biz burada bulunma amacımızı gerçekleştirdik. Spor dostluk, kardeşliktir. Biz de burada bunun en iyi örneğini gösterdik. İnşallah bundan sonra da Trabzon’da, ülkemizde ağırlamak için görüşürüz. Organizasyondaki herkese teşekküre ederim” şeklinde konuştu.

Laurent Petrynka: “Gösterdiğiniz arkadaşlıktan ve fair-playdan çok mutluyum”

Sporculara seslenerek 8 gün boyunca varlıklarıyla unutulmaz kıldıklarını söyleyen ISF Başkanı Laurent Petrynka, “Bu organizasyonu inanılmaz hale getirdiniz. Filmde gördüm ki bütün gösterdiğiniz arkadaşlıktan ve fair-playdan çok mutluyum. Bunun ebediyen sürmesini diliyorum. Birlikte daha güçlüyüz. Bu Gymnasiade 400’e yakın gönüllü olmadan olmazdı. Değerli organizasyonu ekibi, Spor Okulluları başkanına destekleri için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda delegasyon başkanlarına ve koçlarına da teşekkür ediyorum. Umarım evinizde burada yaşadığınız unutulmaz anılarla dönersin. Sporun mesajı barış ve kardeşliktir” diye konuştu.

Orhan Fevzi: “Sizleri Trabzon’da ağırlamak bizim için bir onurdur”

Konuşmasına herkese teşekkür ederek başlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “4 bini aşkın misafirin tarihin, kültürün sanatın, en üst düzeyde de sporun merkezi olan Trabzon’da ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Sizleri misafir etmek büyük bir onurudur. Trabzon’da yapılmasından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Trabzon, 2011 Avrupa Gençlik Festivali’nden sonra kazandığı deneyimlerle GYMNASİADE’da sizleri ağırladı. Hepinizle gurur duyuyoruz ve şampiyon ilan ediyoruz. Bir isteğimiz olacak sizden, herkese bu şehri hiç unutmadığınız söyleyin” dedi.

Yücel Yavuz: “Hepinizi tebrik ediyorum”

Sporcuların sportmence ve centilmence yarıştıklarından dolayı tebrik ettiğini belirten Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Bu organizasyonu ne iyi şekilde Trabzon’da gerçekleştirmek için kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşları ile elimizden geleni gösterdik. Sizlerde bu organizasyonun iyi geçmesine katkı gösterdiniz. Trabzon’u ve halkını, Türkiye’yi ve halkını misafirperverliğiyle tanıdığınızı ümit ediyorum. Sporun amacı olan sevgi, barış, mücadele ve en önemli olan kardeşliği gösterdiğinizden dolayı mutluluk duyuyorum. Hepinizi tebrik ediyorum. Ülkenize bizden en iyi dilekleriniz sunmasını dilerim. Mutlu, huzur ve barış gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan GYMNASİADE 2016’nın Fair-play takımı Çin Taipei seçildi. Kapanışta GYMNASİADE bayrağı bir sonraki yapılacak ülke olan Fas’ın yetkililerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler