Trabzon "Gülcemal"ine kavuşuyor

Trabzon "Gülcemal"ine kavuşuyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Gülcemal Dolgu Projesi" kapsamında, birinci etaptaki dolgu çalışmaları tamamlandı.


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentte ismini tarihi "Gülcemal" vapurundan alan proje kapsamında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, ilgililerle bir süre sohbet etti.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı değerlendirmede, "Gülcemal" isminin tarihi önemine dikkati çekerek, projenin Trabzon için dev bir adım olduğunu söyledi.

Trabzon

Gülcemal projesindeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Gülcemal birinci etapta dolgu çalışmaları tamamlandı ve peyzaj ihalesi yapılarak burası en güzel şekilde Trabzon'a kazandırılacak." dedi.

Gümrükçüoğlu, projede, Beşirli Mahallesi'nin önündeki 250 bin metre karelik alanın ihalesi yapılarak, birinci adımının gerçekleştirildiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Oradaki mendirek bile bugün bin 290 metrelik mesafeye sahiptir. Şu anda Trabzon Limanı'nın mendireğinin uzunluğu bin 135 metredir. Zorlandık ama her şeyin en iyisine layık olan Trabzon için büyük gayretlerle dev eserler ortaya çıkartmaktan sevinç duyuyoruz. 250 bin metrekarelik bu alanın doldurulması, birinci adımındaki bazı angajmanların da tamamlanmasıyla ikinci adımının ihalesini de şu anda hazırlamaktayız."

Trabzon


"İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ ETABI İLE BU İŞ DEVAM EDECEK"

Çalışmaların tamamlanmasıyla ortaya güzel bir alanın çıkacağına işaret eden Gümrükçüoğlu, "Ortaya çıkacak olan bu alan, vatandaşlarımızın yürüyüş alanlarıyla, gezi alanlarıyla, spor etkinlikleriyle, çocuk alanlarıyla, sosyal donatılarıyla, kafeteryaları, restoranları, oltaları ile balık tutabilecekleri, kayıklarla gezinebilecekleri imkanlarla büyük bir turizm merkezi, Trabzon'un ismini en güzel yaşam alanlarıyla dünyaya duyuracağı bir büyük adımdır. Bu iş devam edecektir." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, birinci etapla bu işin bitmediğini dile getirerek, "İkinci ve üçüncü etabı ile bu iş devam edecek. Toplamda 800 bin metrekarelik denizle buluşulan bir alanı Trabzon'a kazandırmış olacağız. Sahil Yolu itibarıyla Trabzon'un denizle buluşmasının önünde oluşan adımı bu şekilde aşmaya gayret ettik, buna devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Trabzon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler