Trabzon Genç ADD, şehit Kubilay'ı andı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Trabzon Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Erman Kara, 1930'da Menemen'de asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın isyancılar tarafından şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Trabzon Genç ADD, şehit Kubilay'ı andı

Menemen olaylarının yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan Hüseyin Erman Kara, şu ifadeleri kullandı: "Genç Türkiye Cumhuriyeti, ilk yıllarından itibaren emperyalizmin desteğiyle düzenlenen çok sayıda gerici ve bölücü nitelikte ayaklanma ile karşı karşıya kalmıştır.  23 Aralık 1930'da Menemen 'de karanlık düşünceyi ve gericiliği benimsemiş derviş Mehmet ve yandaşlarının başkaldırısı Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Cumhuriyet ve devrimleri korumak için onurlu bir şekilde karşı koyan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçinin şehit edilişlerinin 87. yılındayız. Şehit Kubilay, Cumhuriyet'e ve Atatürk devrimlerine inanmış aydın Türk gencinin, Cumhuriyet'in korunması ve yaşatılması konusunda hiçbir özveriden kaçınılmayacağının örneğidir. Kubilay bizlere, çağdaş ve aydınlık Cumhuriyet'in düşmanı gerici zihniyete karşı, her zaman uyanık ve dikkatli olmamızın bir zorunluluk olduğunu göstermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşanılan bu olaydan hareketle, "Cumhuriyetimiz, öyle sanıldığı gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız" diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran iradenin yaşatılması kararlılığını ortaya koymuştur. Türkiye'yi kimse, uğruna acılar çektiği, şehitler verdiği çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir. Aydınlık, laik Türkiye'nin geleceğini karartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 



Menemendeki Anıtının Üzerinde  "İNANDILAR DÖVÜŞTÜLER VE ÖLDÜLER ,  BIRAKTIKLARI EMANETİN BEKÇİSİYİZ"  yazmaktadır.  Ancak kimi ölenler toprağa ,kimi ölenler de yüreklere gömülürler. Kubilay'da yüreklerimizdeki yerinde bir anıt gibi durmakta ve anısı önderimizdir." Aradan geçen bunca zamana karşın, emperyalizmin ve emperyalizm destekli bölücülük ve gericiliğin, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Devrimleri ile hesaplaşma çabalarının sona ermediğini görmekteyiz. Unutmayın ki; her nerede gözü dönmüş bir Derviş Mehmet ortaya çıkarsa karşısında her zaman Türk Devriminin bekçisi bir Kubilay bulacaktır." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber