Trabzon Forum’da kiralara zam

Trabzon Forum’da kiralara zam, En düştüğü 4-5 bin Euro En yükseği 30 bin Euro

Trabzon Forum’da kiralara zam

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

Trabzon Forum’da kur farkına rağmen yine zam yapmaktan vazgeçmedi! Türkiye’de en fazla ziyaret edilen alış veriş merkezleri sıralamasında en başta yer alan Trabzon Forum, son aldığı kararla şartları ağırlaştırdı. 4-5 bin Euro’dan 30 bin euro’ya kadar çıkan kira bedeline mağazaya göre yüzde 5 ila 10 arasında zam yapma kararı aldı. Bu karar firma yetkililerine Forum yetkilileri tarafından bildirildi. Bazıları tepki gösterirken dövizde yaşanan dalgalanma nedeniyle indirim beklenirken zam yapılması herkesi şaşkına çevirdi.

UZUNSOKAK KİRALARI DA ARTTI

Bu arada Meydan civarında da kiralarda yaşanan artışlar nedeniyle esnaf zor duruma düştü. Son aylarda 12 m2’deki en ufak dükkan kirası 2 bin liraya çıktı. Uzunsokak ayak üstü denilen mağazalardaki kiralar m2’sine göre en düşük 5 bin liraya yükselirken en büyük m2’deki dükkan kirası 40 bini geçti. Kunduracılar ve Gazipaşa’da da mal sahiplerinden esnaf kiralarda indirim beklediği öğrenildi. Esnaflardan bazıları da, “Döviz bozdurun diyorlar ama kiraları dövizle alıyorlar. Buna karşı hükümet önlem almalı” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber