Trabzon eski Vali Yardımcısı açığa alındı

Trabzon eski Vali Yardımcısı FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.

Trabzon eski Vali Yardımcısı açığa alındı

Uşak'ta Vali yardımcılığı görevinde bulunan ve 2012-2014 yıllarında Trabzon'da Vali Yardımcılığı yapmış olan Halil İbrahim Ertekin, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alındı.

Uşak'ta, darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/ PDY) yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında, iki yıldır Uşak'ta görev yapan Uşak Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan görevden uzaklaştırıldı. 

Mesleğe 1992 yılında Çankırı kaymakam adayı olarak başlayan Halil İbrahim Ertekin, sırasıyla, Eskişehir Beylikova Kaymakamlığı, Van Gürpınar Kaymakamlığı, İzmir Kiraz Kaymakamlığı, Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı, Erzincan Vali Yardımcılığı, Denizli Vali Yardımcılığı ve Trabzon Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Eylül 2014 tarihinde Uşak Vali Yardımcılığı'na atanan Halil İbrahim Ertekin, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açığa alındı. 

Karahallı Kaymakamı Hakkı Başhan ise, 2010 yılında mesleğe adım attı. İlk stajını Kütahya Valiliği'nde yapan Başhan, stajlarına Yozgat ve Diyarbakır'da tamamladıktan sonra Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde vekaleten kaymakamlık görevlerini yürüttü. İngiltere'de dil eğitimini ve Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu'nda Dışişleri Bakanlığı Stajını tamamlayan Başhan, Konya Doğanhisar ve Adana Karaisalı ilçelerinde vekaleten kaymakamlık yaptıktan sonra 2 Eylül 2014'te yayınlanan müşterek kararname ile Karahallı Kaymakamlığı'na atandı.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler