Trabzon eski İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç Emniyet Müdürü oldu

Trabzon eski İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü görevine atandı.

Trabzon eski İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç Emniyet Müdürü oldu
Hrant Dink davasında sanık olarak iki hafta önce ilk kez hakim karşısına Trabzon eski İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü oldu. 

Eskişehir Emniyet Müdürü olarak yeni görevine atanan Engin Dinç, 2007’de Hrant Dink cinayeti öncesinde Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

Dink öldürülmeden önce, 6 Ağustos 2004 – 30 Ağustos 2006 tarihleri arasında Trabzon Emniyetinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Dinç, 17 Şubat 2006’da ‘yardımcı istihbarat elemanı’ Erhan Tuncel’den edinilen ‘Hrant Dink öldürülecek' bilgisini resmi yazıyla Ankara ve İstanbul’daki birimlere ileten kişiydi. Dinç, Nisan 2013 yılında İstihbarat Daire Başkanlığı’na atandı. Yeniden ele alınan Dink cinayeti soruşturmasında dosyanın son savcısı Gökalp Kökçü  Şubat 2015’te Dinç’in başında bulunduğu İstihbarat Dairesi’ni 'resmi soruşturmacı' olarak görevlendirildi.

Savcı Kökçü'nün, Dink cinayeti kapsamında hazırladığı iddianame 9 Aralık 2015'te mahkemeye gönderildi. Savcı Kökçü, Dinç hakkında “İhmali Davranışla Kasten Adam Öldürme” ve “Görevi Kötüye Kullanmak” suçlarından 20 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istiyor. Dinç'in, İstihbarat Daire Başkanlığı görevine gelmesinden sonraki en önemli misyonu ise hem Ankara'daki merkezde hem de Türkiye çapındaki emniyet istihbarat teşkilatlarındaki Gülen örgütüyle irtibatlı kadroları temizlemekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber