Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

Trabzon’da Gün Batımı Fotoğraf Sergisi açılıyor

Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

Trabzon'da Ortahisar Platformu tarafından düzenlenen fotoğraf yarışması sergisi 26 Ağustos 2020 tarihinde açılıyor.

Ortahisar Platformu tarafından 20-24 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılan "Trabzon'dan Gün Batımı" konulu fotoğraf yarışmasında ödül kazanan  ve sergilemeye değer bulunan 35 eser düzenlenecek sergiyle Trabzonlularla buluşacak.

SERGİ 26 AĞUSTOS TARİHİNDE AÇILACAK

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde 26 Ağustos 2020 tarihinde saat 17:30’da açılacak sergiye bütün vatandaşlar davet edildi. Sergide satılacak eserlerin gelirleri de eser sahiplerine maddi destek olarak verilecek. 

Gelecek yıllarda ulusal yada uluslararası boyuta taşınması düşünülen “Trabzon Gün Batımı Fotoğraf Yarışması” ilin tanıtımına ve  turizmine önemli katkı sağlaması planlanıyor. 

Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

YARIŞMA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILDI

20-24 Haziran 2020 tarihleri arasında Instagram üzerinden yapılan yarışmada; Arsin Sahili Park, Ayasofya Müzesi Seyir Terası, KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi, Boztepe Otel mevkii, Ganita Çay Bahçesi, Akçaabat Sahili İskele noktalarından çekilen 200'ün üzerinde eserle katılım gösterilmişti.

Platform adına İsmail Kansız ve Ersen Küçük, fotoğraf sanatçıları Ali Kahveci, Oğuzhan Hacısalihoğlu, Erdoğan Öğretmen, Şenol Erdener'in juri üyeliği yaptığı değerlendirme sonucunda biriciliği Murat Yanık (3 bin lira), ikinciliği Cemal Çolak (2 bin lira) ve üçüncülüğü Ali Kemal Yanık (bin lira) kazandı. Ayrıca 32 eser de sergilenmeye değer bulunmuştu. 

Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

SEÇİLEN TARİHLERİN ANLAMI

Fotoğraf yarışması için seçilen 20 - 24 Haziran tarihleri, güneşin yengeç dönencesinde olduğu ve Trabzonda en güzel gün batımının yaşandığı tarihler olarak biliniyor.

Konu ile alakalı Haber61’e açıklamalarda bulunan Ortahisar Platformu Başkanı Murat Zeki Solak “Trabzon’un gün batımı 20 – 24 haziran arasındaki gün batımı Trabzon’da en güzel olduğu tarih. Biz bunu bu yıl değerlendirmek istedik. İlk kez yaptığımız bir organizasyon oldu. Bunu yapmaktaki amacımız Trabzon2un kent hafızasına, kültür sanatına katkıda bulunmaktı. Bu şehrin kültür ve sanatla anılan bir şehir olduğunun bilinci içerisinde olan tüm topluma ayırt edici bir nokta daha ortaya koymaya çalıştık. Gayemiz önümüzdeki yıllardan itibaren bunu uluslarası boyuta taşıyıp şehrimize katkı yapmak. Yarışmamıza 200’e yakın fotoğraf gönderildi. Jurimiz sergilenmeye değer 35 fotoğraf seçti. Yarınki programda hem ödül töreni olacak hem de 35 fotoğrafın sergilenmesi olacak. Fotoğraf sanatçılarımıza hem destek olup hem de kıymetlendirmeye çalıştığımız bir organizasyon olacak.” İfadelerini kullandı.

Sergide isteyen ziyaretçilerin fotoğraflardan satın alabileceğini belirten Solak, Tüm gelirin fotoğrafı çeken sanatçıya verileceğini belirtti.

Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

Trabzon en güzel gün batımları sergi oluyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber