Trabzon Emniyet Müdürü Alper bir yıl sonra yine Haber61'e konuştu: Trabzon'la aşk yaşıyorum

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper 1 yılını değerlendirdi.

Trabzon Emniyet Müdürü Alper bir yıl sonra yine Haber61'e konuştu: Trabzon'la aşk yaşıyorum

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon'da 26.09.2019 tarihinde yani tam 1 yıl önce göreve başlayan ve ilk röportajını Haber61'e veren Trabzon emniyet müdürü Metin Alper, göreve başlamasının yıldönümünde yine Haber61'i tercih etti.

"Trabzon emniyet müdürünün en şık olması gerekir. Sadece kendimizi değil trabzonu temsil ediyoruz." diyen Metin Alper "1 yıl dolu dolu geçti. Ben de zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Geldiğim gün yine size konuşmuştum, biz Trabzon halkına asayiş ve güvenlik hizmeti vermekle görevli bir kurumuz. Sayın valimizin talimatlarını aldıktan sonra görevimize başlamıştık. 1 yıl boyunca da sayın valimizin riayesetinde adli teşkilatımızla, jandarma teşkilatımızla, belediyemizle diğer paydaş kuruluşlarımızla birlikte gerçekten iyi bir çalışma ortamı geçirdik. Bunu sadece benim düşünmem yetmiyor, rakamlarla sonuçlarla da ifade edilecek şekilde sonuçlar elde ettik. O gün çok iddialıydım, Trabzon’u da çok sevdiğimi ifade etmiştim ama buradan sizin aracılığınızla da söyleyeyim bir emniyet müdürünün bir şehirle aşk yaşayacağını düşünemezdim ama ben gerçekten Trabzon şehriyle 1 yıldır aşk yaşıyorum ve çok mutluyum. Bu manada iyi ki Trabzon’un emniyet müdürüyüm iyi ki bu şerefli görevi yürütüyorum elimden geldiği kadar da Trabzon insanına layık olarak bu görevi yürütmeye çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Göreve geldiğinden itibaren geçen bir yılı değerlendiren Metin Alper, yapılan çalışmaları anlatt. Alper " Şöyle bir gerçek var ki bu kurum ilelebet devam edecek. İnsanların en emniyetli olduğu yerde bile güvenlik güçlerine ihtiyaç duyulur. Bu hizmet yürütülürken sevgiye saygıya dayalı bir disiplin anlayışını memur arkadaşlarımıza empoze ederek Trabzon halkını ne kadar sevdiğimizi gösterdik. Mmeurlarımıza verdiğimiz cesaret, sevgi saygı sevgi ve disiplin anlayışına dayalı anlayışla onlar da vatandaşlarımıza çok daha müşvik çok daha anlayışlı müdahalelerde bulundular. Bunun dönüşünü de Trabzon insanından çok çabuk aldık. Mesela trafik konusunda sadece 7-8 ayda abart egsoz en çok şikayet edilen konuydu 2227 tane aracımızı bağlamışız bu nedenden. Bu operasyonlar devam ediyor. Fuhuşla ilgili 45 tane işyerine ayrı ayrı işlem yaptık sadece sınır dışı ettiğimiz yabancı kadın sayısı 90. 700 Türk kadına da kabahatlar kanunundan cezai işlemler uygulandı. Bugünde iğne deliğinden, kalorifer peteğinin arkasında saklanan fuhuş için ülkemize gelen kişileri yakaladık. Yine uyuşturucu en çok konu edilen dile edirilen konu. İrili ufaklı 451 operasyon gerçekleştirdik 818 kişiye işlem yaptık. Bunların 730 tanesi sadece bulundurmak ve kullanmaktan gerisi ticaretini yapmaktı ve onlar da tutuklandı. İlerleyen günlerde gelişmeleri Haber61’de 30 Eylül’de paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Bu hizmeti yaparken bekçisinden emniyet müdür yardımcısına, polis memuru kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz diyen Alper "Onların alandaki çalışmalarının semeresini ben sizinle paylaşıyorum. Şehitlerimizi de unutmadık. Onların aileleriyle sık sık bir araya gelmekle birlikte kalbimizde yaşayan hatıralarını 18 polis merkezimiz ve 2 tane birimimizde şehitlerimizin isimlerini verdik. Her ne kadar şampiyon olamasakta Türkiye Kupasını kazanmak da bizim için bir başlangıç oldu. Bayraklarımız hazırdı ama o coşkuyu artık sonraya bırakacağız. Burada kaldığımız süre içerisinde bir şampiyonluk görmeyi de murad ediyorum." ifadelerini kullandı.

Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper'in göreve geldiği ilk gün Haber61'e verdiği röportajı izlemek ve okumak için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber