Trabzon EMİTT Fuarında tanıtılacak

Trabzon EMİTT 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tanıtılacak.

Trabzon EMİTT Fuarında tanıtılacak

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon, 25-28 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan EMİTT 2018 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tanıtılacak.


Düzenlenecek fuara katılacak olan Seyahat Acentaları ve Otellerle beraber Trabzon Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ve TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda fuardaki organizasyon ve kullanılacak stantlarla ilgili konular ele alındı.

Trabzon EMİTT Fuarında tanıtılacak

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök toplantıda yaptığı açıklamada “Artık fuar dönemleri başlıyor. İkinci büyük Fuar EMİTT fuarı. Orada da aldığımız bir stant var. Bu stantta yerimizi alacağız. Bu fuarı tamamladıktan sonra Yurt dışı fuarlar başlayacak. Bunlara bakanlık tarafından katılım olacak. Yurt dışında çakışan ki fuar var. Bunlarla ilgili gerekli ayarlamaları yapacağız. Sırasına göre diğer fuarlara 2018 yılının hazırlıkları için katılım yapacağız Bu fuarlara katılırken TÜRSAB ve KOSGEB işbirliği ile destek sağlanacak.  Bu desteğin sizlere ekonomik olarak katkı sağlayacağını düşünüyorum. Fuarlarda hedef pazarlar belirlemeye çalışıyoruz. Dünyada değişik gelişeler oluyor. Bunları takip etmeye çalışıyoruz. Arabistan ve Kuveyt pazarını elimizde tutmaya ve geliştirmeye çalışırken yeni pazarlar da bulmaya çalışacağız. İnceleme gezilerine gidersek daha fazla ülke gezmiş ve pazarlarımızı genişletmiş oluruz. İnceleme gezilerine katılırsak iyi olur. Bu hazırlıklarla 2018 sezonuna hazır bir şekilde gireceğiz. Tanıtım çok önemli. Şuanda pazarımız ne kadar körfez olsa da yarın ne olacağı belli değil. Avrupa’yı elimizde tutmamız lazım. Avrupa pazarı bizim için çok önemli. O pazarı biraz kaybettik. Daha sonra iç Pazar sonra Rus pazarı ve ardından Körfez pazarı geldi. Gelen misafirleri evimize gelmiş gibi kabul etmemiz lazım. Evimize gelen misafire nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranmamız lazım. Çünkü bu pazarı kaybetmememiz lazım. Elimizde olan pazarı kuvvetlendirmek ve yeni pazarlara da açılmak bizim için çok önemli. Bölge insanları da Turizmin önemlini anlamaya başladı. Sadece önemini anlamakla olmaz sahiplenmemiz lazım.” dedi.

Trabzon EMİTT Fuarında tanıtılacak

İl Kültür ve Turizm müdürü Ali Ayvazoğlu toplantıda yaptığı açıklamada “Pek çok şehirde bizim sahip olduğumuz birliktelik yok. Biz çok iyi gidiyoruz. Sektörde destek oluyor. Turizmimiz geçimimizin yüzde 80’ini sağlıyor. İzmir fuarı benim için hayal kırıklığı oldu. Bizim kesinlikle bu EMİTT fuarına hazırlanmamış gerekiyor. Birlikten güç doğar. Hepimizin taşın altına elimizi koymanızı bekliyoruz.  Hepimiz aynı şekilde tutarsak kaldırırız. Ülke dışındaki fuarlara bir kısmına bakanlıkla bir kısmına DOKA ile katılacağız. İran fuarı var. İran - Tahran fuarına gideceğiz. Biraz bölüneceğim EMİTT fuarı ile çakışıyor, biraz bölüneceğiz ama olsun. Azerbaycan’a gideceğiz, Hindistan’a gideceğiz. Sektörümüz gelmese bile ben il müdürlüğü olarak gideceğim. Hindistan’dan iyi bir potansiyel var. Çin var. Bizin asıl sağlayacağımız model Barcelona modeli. Bununla birlikte şehrimizde turizmi tek elden götüreceğiz. Derdimiz kaliteyi artırmak ve yüzde yüz memnuniyeti sağlamak. Katkılarınızı bekliyoruz. Her türlü eleştirinize açığız. Memur zihniyeti ile olaya bakmadığımı sizlere söyledim. Görünmeyen destinasyonlarımızı görünür hale getireceğiz. Şehri görünür hale getirecek olan çalışmaları yapacağız. Bahreyn’den direk seferler başladı. Doha’dan direk seferler başlayacak. El Arabian ile görüşeceğiz. Uçuşların devamını sağlayacağız. Hedefimiz direk uçuşları artırmak. Bu yapıyı genişletip daha uzaklara erişmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber