Trabzon Ekopark'ta ramazan kültürü canlanıyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu

Trabzon Ekopark'ta ramazan kültürü canlanıyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ekopark'ta düzenlenen etkinliklerle eski ramazan kültürünün tekrar canlandırıldığını belirtti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, iftar sonrası Hacivat ve Karagöz ile meddah gösterileri, tasavvuf sohbetleri, semazen gösterileri ve ney dinletileri yapıldığını ifade etti.

Vatandaşların bu ortamda keyifli dakikalar geçirdiğini anlatan Genç, eski ramazan kültürünün yansıtıldığı etkinliklerin bir ay süreyle de devam edeceğini kaydetti.

Ramazan etkinliklerine çeşitli nedenlerle Trabzon'da mülteci olarak yaşayan ailelerin de katıldığına değinen Genç, şunları kaydetti:

"Şehrimizin çeşitli noktalarında bu mekanda olduğu gibi sofralarımızı bütün vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Şehrimizde bulunan misafir vatandaşlarımızla da paylaşıyoruz. Afganlı, Iraklı, İranlı ve Suriyeli kardeşlerimizle de medeniyetimizin bize yüklemiş olduğu sorumluluğun manevi atmosferi içinde soframızı kardeşçe paylaşıyoruz. Eski Ramazan kültürünü tekrar hatırlatmak ve yaşatmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler