Trabzon dolmuşçuları konuştu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon sokaklarında çalışan Dolmuş, Minibüs, Taksi ve Otobüs şoförleri eğitime tabi tutulacak. Eğitimde, diksiyon kursu ve müşteriye nasıl davranırsınız eğitimi verilmesi planlanıyor. “Eğitim ve Davranış Modelleri” adı verilen p

Trabzon dolmuşçuları konuştu

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon sokaklarında çalışan Dolmuş, Minibüs, Taksi ve Otobüs şoförleri eğitime tabi tutulacak. Eğitimde, diksiyon kursu ve müşteriye nasıl davranırsınız eğitimi verilmesi planlanıyor. “Eğitim ve Davranış Modelleri” adı verilen programı Trabzon dolmuşçularına sorduk. İşte cevapları.

TIP Fakültesi durak başkan yardımcısı Gökhan Durmuş(40) Şoförlere verilecek olan sofor-gokhan-durmus.jpgeğitim konusu olumlu projedir. Bazı arkadaşlarımız agresif olabiliyor . Saatlerce aracın üstünde çalışmaları sonucu gerilebiliyor. Ama esnaf sinirlenemez, işini yapmalı. Eğitim sonrası   müşterilere karşı davranış düzelmeleri olacaktır.

Lütfi Yavuz (Şoför) Eğitimin her dalı güzeldir. Eğitimsiz bir şey olmaz. Herkes bilinçlendirilmeli, eğitim almalıdır.

Tuncay Holoğlu(şoför) Biz sadece dolmuş şoförleri değil esnafız.Tabiki yolcuya davranışımız, hitabımız seviyeli olmalıdır. Ama ne yazık ki bazı yolcular ise bizden gergin oluyor. Eğitim herkese verilmeli.

sofor-mehmet-bahadir.jpgMehmet Bahadır(Şoför) Eğitim her canlıya verilmeli .Esnafa, yolcuya, vatandaşa herkese. Bizim durakta 140 şoför çalışıyor.Bu durağa şoför alınırken ydurak yönetim kurulumuz alınacak şoförün öncelikle sabıka kaydı, geçmişi ve davranışı ,konuşmasına bakar. Öyle karar verilir. Ama yeterlimi değil, tabiki eğitim şart..

Metin Albayrak (Şoför) Eğitim hiçbir zaman kaçınılmazdır. İnsan olarak her zaman öğrenmeliyiz, okumalıyız, davranış bozukluğumuz var ise tedavi almalıyız. Tabiki güzel bir projedir.

Yolcu Üniversite öğrencisi Nilgün Oylum(20) Trabzon’un ikliminden olsa gerek halk sinirli oluyor . Bir anda konuşması hitabı değişebiliyor. o yüzden anlatılması, konuşulması dediğiniz gibi şoförlere herkese eğitim verilmeli…

Öğrenci Büşra Yıldırım(18) Bende öğrenciyim ve de Rizeliyim. Buranın halkını iyi biliyorum. Biraz daha sıcak kanlı ve sakin olmaları gerekir.Hırçın dalgalar gibi bir anda sertleşir ,sonra ise normale döner.Biz öğrenciler dolmuş’u çok kullanırız. Bazen umulmadık şeyler ifade biçimi ile karşılaşırız. Tabiki eğitim şart .

Haber : Şükrü Üçüncü

soldaki-nilgun-oylum-sagdaki-busra-yildirim.jpgsofor-metin-albayrak.jpgsofor-lutfu-yavuz.jpgskru1883.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber