Trabzon doğal afetlere hazır mı? Çalışmalar ne aşamada?

Trabzon’daki doğal afet önlemleri hakkında açıklama geldi.

Trabzon doğal afetlere hazır mı? Çalışmalar ne aşamada?

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Elazığ depremi ve Van’da yaşanan çığ felaketi nedeniyle üzgün olduğunu belirtip “Afetler coğrafyamızın bir gerçeği” ifadesini kullandı. Afetler karşısında Trabzon’da alınan önlemler hakkında bilgi veren Zorluoğlu “Bütçemizin hatırı sayılır bir kısmı bu işe ayrılıyor” dedi.

Zorluoğlu “Türkiye birkaç haftadır acı hadiseleri yaşıyor. Hepimiz üzgünüz. Elazığ’a da geçmiş olsun diyoruz. Allah Rahmet eylesin hayatını kaybedenlere. Her iki ilde de valilik yaptığım için ayrı bir hassasiyetim doğal olarak var. Elazığ’a gitti oradaki acıyı paylaştık. Van’da da ikinci çığ hadisesi acımızı katladı. Afetler coğrafyamızın bir gerçeği ve hazırlıklı olmamız gerekiyor. Trabzon deprem açısından çok riskli bir bölge değil ama Trabzon’da afet anlamında heyelan çok ciddi bir sorun. O bakımdan biz gerek merkezi yönetim gerek büyükşehir belediyesi olarak heyelana karşı önlem alıp çalışma yapıyoruz. Derelerle ilgili ıslah çalışmalarını DSİ ile birlikte yapıyoruz. Yine hafriyatların dere ağzına dökülmemesi konusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bir takım bölgelerde istinat duvarı yaparak zemini kuvvetlendiriyoruz. Bütçemizin hatırı sayılır bir kısmını bu işe ayırıyoruz. Tamamıyla bu iş yeterli diyemiyoruz. Bu işin üzerinde daha fazla durmamız gerekebilir.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber