Trabzon Devlet Tiyatrosundan 30. Yılına yaraşır bir açılış

30 yıllık bir geçmişi ardında bırakan Trabzon Devlet Tiyatrosu 2017-2018 sezonuna Takvor Nalyan’ın yazdığı ünlü yönetmen Münir Canar’ın yönettiği Leblebici Horhor adlı oyunla merhaba dedi.

Trabzon Devlet Tiyatrosundan 30. Yılına yaraşır bir açılış

7 Ekim 2017 Cumartesi akşamı gerçekleşen oyun galasına, Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda daha önce görev yapmış olan sanatçıların katılımı, oyun sonu gerçekleşen selamlama merasiminde duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.



Bir ay gibi kısa bir sürede başarılı bir şekilde sahneye konan Leblebici Horhor adlı oyunda Uğur Keleş, Emre Ön, M. Ceyhun Gen, N. Mert Hürol, Banu Manioğlu Fatma Kum Ertekin ve Didem Özkavukçu Aygün’e mezun sanatçılar Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Mahir Elvan, Selin Poyraz, Elvan Tubikoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Ogün Kılıç, Efecan Baştürk ve Erkan Akçelik eşlik ediyor. Oyunda aynı zamanda İsmet Yanıkoğlu,  Aykut Güner, Şeydanur Yılmaz, Yaman Tabakoğlu, Merve Demeli ve Dilek Tunç rol alırken, oyunun orkestrası Emin Serdar Kurutçu, Özdeğer Bilgen, Alican Pelit, Halil İbrahim Topsakal, Serkan Ecevit Tarım, İdris Yılmaz ve Ahmet Birkan Şentürk’ten oluşuyor.

 Oyun Ekim ayı boyunca her Perşembe, Cuma ve Cumartesi sanatseverlere buluşacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosundan 30. Yılına yaraşır bir açılış

Oyunun konusu mu ne? Hurşid Bey, Şile tarafında gezinip dururken bir kız görür. Bey,kızı çok beğenir. Kız da Beyi görünce alı al, moru mor olur. Ama kızın babası Horhor Ağa bu aşka onay verir mi hiç...Efendim bakmayın siz onun öyle “höngür de höngür” ağlayıp, mazlum edalarında kızını aradığına. Ne yontulmamış kerestedir oo... Az sonra gelecek görürsünüz... Yok “Kızınınköyde yavuklusu varmış. Adı da Kel Memiş miş. Yok, boy pos zebella gibiymiş, pehlivan Memiş miş miş.” Allahtan erken davranan Hurşid Bey Fatma’yı konağa kaçırdı da Horhor Ağa için zor günler başlar oldu.

Gel bakalım leblebici gel de gör gününü...

Trabzon Devlet Tiyatrosundan 30. Yılına yaraşır bir açılış
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber