Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

Trabzon'dan Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 2 bin 500 kişilik iftar sofrası kuruldu.

Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

 Trabzon Büyükşehir Belediyesince Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde kurulan "kardeşlik sofrası"nda 2 bin 500 kişiye iftar verildi.
 

İlçenin girişinde bir araya gelen yetkililer ve vatandaşlar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Belediye Meydanı'na kadar yürüdü. Meydandaki mehter gösterisinin ardından katılımcılar oruçlarını açıp iftar yaptı.

Programda konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, ilçede bir kardeşlik organizasyonunun yaşandığını söyledi.

Çınar, şunları kaydetti:

"Trabzon Büyükşehir Belediyesi burada bize kardeşliğini ve ağabeyliğini gösteriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Adilcevaz'dan ve Bitlis'ten, Trabzonlulara ve Belediye Başkanımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Kardeşlik bu zamanlarda en çok muhtaç olduğumuz bir kavram. Bütün dünyada Müslümanlar perişan ve büyük bir saldırı altında. Müslümanların maddi ve manevi bütün kıymetli değerleri yağmalanıyor. Kardeşliğimizi en çok hatırlamamız ve çok dua etmemiz gereken bir dönemi yaşıyoruz."

Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

"İKİ YILDIR DEĞİL BİN YILDIR KARDEŞİZ"
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise kardeşliğin pekişmesi amacıyla ilçeye geldiklerini anlattı.

Kardeş belediyeleri olan Adilcevaz Belediyesi ile iki yıldır bu etkinlikleri düzenlediklerini hatırlatan Çakır, "Biz iki yıldır kardeş değiliz, bin yıldır kardeşiz. Bu kardeşliğimizi kıyamete kadar inşallah devam ettireceğiz." dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da kardeşlik ve gönül sofrasında bir arada bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür eden Gürsoy, "Kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Ramazanın bereketini hep birlikte paylaşıyoruz. Trabzon ile her zaman dayanışma içindeyiz. Temaslarımız artarak devam edecek. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin." diye konuştu.

İftara, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

Trabzon'dan Bitlis'e kardeşlik iftarı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber