Trabzon'dan Afrin'e 3 tır yardım

Trabzon’dan Afrin’e 3 TIR dolusu yardım malzemesi yola çıktı.

Trabzon'dan Afrin'e 3 tır yardım

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda Afrin’e gönderilmek üzere 3 TIR dolusu yardım malzemesi Suriye’ye hareket için Trabzon'dan yola çıktı. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yardım malzemesinin yola çıkmasıyla ilgili yaptığı açıklamada katkısı geçenlere teşekkür etti. 

Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzdan Afrin’de sıkıntı içindeki bütün din kardeşlerimize, terör örgütünün zulmü altından kurtarmak için orada bulunan silahlı kuvvetleri mensuplarımıza hepsine yürekten saygılarımızı, sevgilerimizi ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Trabzon’umuzdan sivil toplum örgütlerimizin de katılımlarıyla birlikte Trabzon Büyükşehir’in organizasyonluğu eşliğinde bugün bin 433-bin 1434 ve bin 1435’inci TIR’larımızı gıda, bakım, destek için yola koyuyoruz. Dualarımızla birlikte sağlimen yerlerine ulaşmalarını orada sıkıntı içinde olan insanlarımıza ümmetimizin mensuplarının tümüne silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına, emniyet güçlerimizin hepsine dualarımızla birlikte gönülden desteklerimizi takdim ediyorum. Katkıda bulunan herkesin bütün İslam ümmetinin ve bütün insanlığın barışa kardeşliğe ulaşmasını temenni ettiğimi de bu vesile ile ilan ediyoruz” dedi. 

Trabzon'dan Afrin'e 3 tır yardım

Hayrat İnsanı Yardım Vakfı Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Fahrettin Köroğlu da mağdurlara yardımın önemine değinerek “Mazlum, mağdur Müslüman kardeşlerimize bir nebze de olsa yaralarını sarmak onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için 3 TIR dolusu yardım gönderiyoruz. Mağdurlara el açmalıyız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz, dualarımız onunla beraber. İnşallah o mazlum halk rahata, huzura erer bu sıkıntıları biter de kültürel eğitimsel yardımları yapmak nasip olur” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler