Trabzon'dan 61 bin Kur’an-ı Kerim...

Trabzon, mazlum milletlere 61 bin adet Kur’an-ı Kerim hediye edecek.

Trabzon'dan 61 bin Kur’an-ı Kerim...

Başta Afrika olmak üzere yoksul toplumların Kur’an-ı Kerim ve Elif Ba ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanan “Dünya Kur’an Okuyor” Projesi kapsamında Trabzon’da 61 bin adet Kur’an-ı Kerim toplanarak ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılmak amacıyla hazırlanan kampanyanın protokolü Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivil İnisiyatif Platformu tarafından imzalandı. 



İmza töreninin açılışını gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarımız olarak “Dünya Kur’an Okuyor” Projesi kapsamında işbirliği protokolünü imzalamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu büyük gayretin önemli katılımcıları var. Sivil İnisiyatif Platformunu oluşturan Memur-Sen Başkanımız Mehmet Kara, Ensar Vakfı Başkanımız Sayın Ömer Topaloğlu, İHH Başkanımız Sayın Zühtü Kalma, Cihannüma Başkanımız Sayın Zafer Mollahüseyinoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Başkanımız Sayın Hanefi Mahitapoğlu, TÜGVA Başkanımız Sayın Mustafa Kemal Şahin, TÜMSİAD Başkanımız Sayın Mehmet Atmaca, Hayrat Yardım Vakfı Başkanımız Sayın Fahrettin Köroğlu ve Yavuz Selim Vakfı Başkanımız Sayın Ender Kalmuk katkı ve teşrifleriyle bu protokolün bizatihi paydaşlarıdırlar. Arz ettiğim Sivil İnisiyatif mensuplarını temsilen Ensar Vakfı Başkanımız Sayın Ömer Topaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hızır Aktaş ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bu önemli gayretin imzacıları olarak huzurlarınızdayız” dedi.

Trabzon'dan 61 bin  adet Kur’an-ı Kerim...

TAHTAYA YAZIP EZBERLİYORLAR 

Değerlendirmesinde “Dünya Kur’an Okuyor” Projesinin önemine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Afrika’daki Müslüman kardeşlerimiz imkansızlıklardan ötürü ancak el yazısı ile çok zor koşullarda Kur’an-ı Kerim’in bir sayfasını tahta levhalara derç edip, onu ezberledikten sonra aynı tahta levhaları silip, kaynatılmış şekerle yazabildikleri sayfaları yine ezberleyerek hıfzetmeye, Kur’an-ı öğrenmeye ve öğretebilmeye gayret etmektedirler. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşları olarak bizler soruna çözüm olabilmek için “Dünya Kur’an Okuyor” projesi kapsamında 61 bin adet Kur’an-ı Kerim temin ederek kendilerine ulaştırılmak üzere bu gayretin içinde bulunduk. Burada gayret gösteren tüm kuruluşlarımıza gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz.” 

BU BİZİM SORUMLULUĞUMUZ 

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da dünya üzerinde Kur’an-a ulaşamayanlara Kur’an ulaştırmanın önemine dikkat çekti. Aktaş, “Hayat kitabımızın Kur’an-ı Kerim’in okunması ve hayatımıza tatbiki noktasında sorumluluğumuz var. Bu manada din kardeşlerimiz olan kesimlerin Kur’an-ı Kerim’e ulamak Kur’an-ı okumak noktasındaki zorluklarına çözüm bulabilmek maksadıyla tertip edilen bu kampanyaya bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katılıyoruz. Bunu kendimiz içinde manevi olarak bir sorumluluk olarak addediyoruz. Bu projeyi fikredenlere, bu oluşumu meydana getirmek için mesai harcayanlara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Trabzon'dan 61 bin  adet Kur’an-ı Kerim...

HEDEF 61 BİN ADET KUR’AN-I KERİM 

STK’ların oluşturduğu Sivil İnisiyatif Platformu adına protokole imza koyan Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ömer Toplaoğlu ise Trabzon’dan “Dünya Kur’an Okuyor” kampanyasına 61 bin Kur’an-ı Kerim hediye edebilmek için yola çıktıklarını ifade etti. Topaloğlu şöyle konuştu: “Sizin en hayırlınız Kur-an’ı öğrenen ve öğretendir düsturuyla hareket ederek çok anlamlı bir protokol için burada bulunuyoruz. İnşallah Trabzon’dan “Dünya Kur’an Okuyor” kampanyasına 61 bin Kur-an-ı Kerim hediye etmek hedefi ile yola çıktık. Bu sayının çok rahatlıkla yakalanabileceği kanaatimi paylaşmak istiyorum. Sabah işyerimden buraya gelmek için misafirimden müsaade isterken neden gittiğimi sorduğunda programı anlattım. Bir Kur-an-ı Kerim 15 TL. ‘105 TL maliyetle 7 adet Kur-an-ı Kerim alıp katılmak istiyorum’ dedi. İnsanlarımız hayra koşarak geliyor. Biz bunun duyurusunu geniş şekilde yaparsak çok kısa zamanda hedeflediğimiz rakamı yakalayacağımız ümidindeyim. Büyükşehir Belediye Başkanımız her türlü desteği veriyor. Milli Eğitim Müdürümüz de burada. İnşallah hedefimizi kısa sürede gerçekleştireceğiz.”

ONLİNE BAĞIŞ 

Online bağış hakkında da açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Bu vesile ile katkıda bulunmak için duyurumuzu tekrar ediyoruz. Projeye destek olarak dünya üzerindeki okul ve yetimhanelerdeki kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim ve Elif Ba hediye edebilirsiniz. Bir Kur’an hediyesi 15 TL, bir Elif Ba hediyesi 2 TL’dir. Online bağışta www.hayratyardim.org üzerinden havale ödemelerinde açıklama kısmına ‘Kur’an Projesi’ olarak belirtildiğinde bu büyük yardımlarımız muhakkak hedefine ulaşmış olacaktır. Sivil İnisiyatif Platformundaki STK’larımıza gönülden şükranlarımızı arz ediyor, Allah’ın (c.c.) yardımı, muvaffakiyeti bu güzel teşebbüste olsun diyerek imzamızı atıyoruz” diyerek protokolü imzaladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler