Trabzon'daki yangınlara sebep olanlar bedelini ödeyecek

Trabzon'da 11 ilçede çıkan 37 yangına neden olanlar tazminat ödeyecek.

Trabzon'daki yangınlara sebep olanlar bedelini ödeyecek

Trabzon’da örtü yangınlara neden olanlar bedelini ödeyecek 11 ilçede 37 ayrı noktada yangına neden olan sorumsuz vatandaşlar, hem cezai işleme tâbi tutulacak hem de masraflar için tazminat ödeyecek

Trabzon’da geçtiğimiz ay 11 ilçede, 37 ayrı noktada meydana gelen örtü yangınlara neden olanlar bedelini ödeyecek. Faili belli olanlar hakkında hukukî süreç başlatılırken sorumsuz vatandaşlara bir darbe de tazminat talebiyle geldi. Orman Bölge Müdürlüğü söndürme ve ağaçlandırma masraflarının temini için tazminat talep etti. Faili belli olmayanlarla ilgili ise araştırmalar sürüyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Cemil Pehlevan “Yangınlar nem oranın düşüklüğüyle birlikte vatandaşımızın bilinçsizliği sonucu çıkmıştır. Yangınların olduğu zamanlar nem oranı çok düşüktü. Bunun nedeni de iklim değişikliğidir. İklim değişikliğine hazırlıklı olmalıyız ve vatandaşımızı bilinçlendirmeliyiz. Daha büyük faciaların önüne ancak bu şekilde geçebiliriz.” dedi.

(Sonnokta)

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler