Trabzon'daki tesis örnek olacak

Trabzon'da inşaa edilen Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezi Türkiye'ye örnek olacak.

Trabzon'daki tesis örnek olacak

Ortahisar ilçesinin Çağlayan Mahallesi Kendirli Mevkiinde inşa edilen Doğal Yaşam Alanı ve Sokak Hayvanları Bakım Merkezini denetleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Avrupa ve dünya ülkelerinde olduğu gibi hayvanları bu dünyadan ayırmak için değil, yaşatmak için bu tesisi inşa ediyoruz” dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu, hizmete alınma aşamasına gelen Türkiye’nin en büyük hayvan bakım merkezinin inşaat çalışmalarından denetimlerde bulundu. 
    
HİZMETE GİRMEYE HAZIR DURUMDA 

İncelemeleri sonrasında yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin en büyük hayvan bakım tesisini Trabzon’a kazandırdıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Burası hayvan dostu barınak ve aynı zamanda tüm hayvanlar için doğal yaşan alanıdır. Türkiye’nin en büyük tesislerinden berisidir burası. Tabiatın kucağında çok güzel bir konumu olan Kendirli Mevkii alanı olan bu yerde Trabzon’umuzun Türkiye’ye örnek teşkil edecek bu tesisi artık hizmete girmeye hazır durumdadır. Burada hayvanlar için ameliyathane var, sosyal tesis var, karantina binası var, enfeksiyon tedavi binası var. Yani toplamda 11 tane bina tesisi ve 2 büyük sundurmadan meydana gelmiş olan bir büyük kompleks burası. Tabiatta her hangi bir şekilde yararlanan bir hayvan burada tedavi edilecek. Hayvanlar buraya getirildiklerinde önce karantinaya alınırlar, her hangi bir enfeksiyonları varsa tedavi edilir. Sonrasında aşıları kontrol edilir ve aşı tedavileri yapılır. Kulak küpeleri takılır, kayıtları yapılır, tabiata ve insanlara hiçbir şekilde zarar vermeyecek konuma getirilebildiklerinde ise yasal olarak tekrar alındıkları bölgeler esas olmak üzere tabiatla baş başa bırakılırlar” şeklinde konuştu.

BU TESİS ÖRNEK OLACAKTIR 

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz diğer dünya ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bu tür hayvanları uyutma tabiri ile bu dünyadan ayırma metodunu tarihten beri hiçbir zaman uygulamamaktayız. Kısırlaştırma tabi ki doğru bir metod ve bu dev tesis onları hayatlarından ayırma değil yaşatma amacı güden örnek bir tesistir. Bütün Doğu Karadeniz’e, Trabzon’umuza, ülkemize hizmete edecek, örnek olacaktır.”  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler