Trabzon'daki sahte öğretmenle ilgili konuştu: “saygı duymak zorundayız”

Türk Eğitim Sen Trabzon il başkanı Coşkun Dilber 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Trabzon'daki sahte öğretmenle ilgili konuştu: “saygı duymak zorundayız”

Haber61 - Haber Sevisi - Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısı ile açıklama yapan Dilber, Öğretmenlik mesleğinin itibar kaybına uğratıldığını söyledi.


Başkan Coşkun Dilber şunları söyledi;

“24 Kasım öğretmenler günü yaklaşmaktadır. Öğretmenlerin onlarca problemi olduğu hepimizin malumudur Ancak şuan en büyük problem mesleğin itibar kaybına uğratılmış olduğudur. Bir çok problem söz konusu itibar kaybına bağlı olarak yaşanmaktadır. Gerek MEB gerekse tüm kurumlar bu milli problem konusunda ortak davranmalıdır. Çünkü eğitim öğretimin en önemli enstrümanı olan öğretmenin eski itibarlı günlerine ulaşması, bir memleket meselesi olarak görülmektedir. Bu çözülmeden hiçbir eğiti sistemi bir anlam ifade etmektedir.”

SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ

Coşkun Dilber Trabzon’da sahte diploma ile yıllarca eğitim veren ve çıkarıldığı mahkeme tarafından beraat eden sahte öğretmen ile ilgili olarak, “Mahkemelerin verdiği kararları kabullenmek zorundayız. Süreç devam ediyor gelecek sonucu takip ediyoruz. Çok yorum yapmayı uygun bulmuyoruz.” dedi.

HER PARASI OLAN ÖZEL OKUL AÇMAMALI

Diler Ayrıca özel okulların durumu ile ilgili olarak “Eğitimin özelleştirilmesi için çalışılıyor. Devlet eğitimden çekilemez ama özel sektörü de engelleyemeyiz. Devletin özel okullar gibi eğitimin kalitesini artırmalı. Dar gelirli insanları özel okullara yönlendirmenin bir anlamı yok. Özel okulların denetime tabi tutulmasını istiyoruz. Aldıkları paranın karşılığını verip vermediklerini sorgulamak gerekiyor. Devletin asli görevi olan eğitimden hızlı bir şekilde çekilerek bunu özel sektöre bırakmasını doğru bulmuyoruz. Okul açmanın bir kriteri yok. Bunu bir düzenleme yapılması gerekir. Her parası olanın okul açmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. 15 Temmuz eğitim üzerinden yapılan bir girişimdi. Bunların düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber