Trabzon'daki Pınar Kaynak cinayetinde flaş gelişme!

Trabzon'da 16 Ağustos 2017 yılında yaşanan Pınar Kaynak cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı.

Trabzon'daki Pınar Kaynak cinayetinde flaş gelişme!

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde 16 Ağustos 2017 tarihinde öldürülen Pınar Kaynak’ın cinayet dosyasının eksiklerle dolu olduğu ortaya çıktı. Cinayet bölgesine giden yollardaki MOBESE kayıtlarının alınmadığı ve öldürülen kadının 4’ü sağ, 5’i sol parmağında olmak üzere 9 parmağının tırnak arasından çıkan DNA’nın faili meçhul kaldığı belirlendi. Tırnak arasındaki, boyundaki ve vücudundaki spermlerin faili meçhul bir kişiye ait olduğu tespit edildi.  Cinayet günü MOBESE kayıtlarına bakılmadığını belirten Avukat Yıldıray Hekimoğlu, müvekkilinin kullandığı aracın olay yerinde olmadığının araç takip sistemiyle ortaya çıktığını söyledi. 

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde 16 Ağustos 2017 tarihinde öldürülen Pınar Kaynak adlı genç kızın katili olduğu iddia edilen A.K. ve N.B. adlı iki genç cezaevinde tutuklu bulunurken, her geçen gün ortaya çıkan yeni deliller, kafaları karıştırıyor.

MAHKEME YENİ BİR TANIK DİNLEDİ

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir önceki celsede tanık olarak dinlenen H.A., M.S.’nin köpek beslediğini, köpeğinin tasmasının zincir olduğunu ileri sürerek, köpeğin fotoğrafını mahkeme heyetine göstermişti. H.A., Pınar Kaynak’ın ellerinin ve ayaklarını bağlandığı zincirle M.S.’nin aracında veya köpeğinin tasmada bulunan zincirlerin karşılaştırılmasını istemişti. Zincirlerin karşılaştırılmasına karar verilirken, son celsede yeni bir tanık ortaya çıktı.

TANIK, BEYAZ TRANSİT ARAÇ GÖRMÜŞ

Tanık R.M., olay günü taksiyle eve giderken cinayet yerine yakın bir noktada beyaz renkli bir transit araç ile iki erkek ve bir kadın gördüğünü söyledi. R.M. yüzlerini görmediğini fakat bir kişinin atlet giydiğini belirterek, “Bayan yolun kenarında oturuyordu. Aracın farları sönmüş, iç lambası yanıyordu. Erkeklerden biri ise 1.70 boylarındaydı.” dedi.

ARAÇLARIN RENK VE MARKASI FARKLI

Cinayet günü MOBESE kayıtlarına bakılmadığını belirten Avukat Yıldıray Hekimoğlu müvekkilinin aracının farklı renk ve markada olduğunu belirterek, araç takip sistemiyle aracın müvekkilinin evinin önünde olduğunu söyledi. Bir önceki celsede tanık olarak dinlenen H.A., M.S.’nin beslediği köpeğin zinciri ile öldürülen genç kızın ellerindeki zincirin karşılaştırılmasını istemişti. Mahkeme tarafından istenilen karşılaştırmanın yapılmadığı belirlenirken, genç kızın üzerinden çıkan doku örnekleriyle DNA karşılaştırmasına cevap gelmediği belirlendi. Suçsuz olduklarını belirterek tahliye isteyen sanıkları dinleyen mahkeme, Z.S.M. adlı bir kadının tanık olarak dinlenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

(Günebakış)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber