Trabzon'daki okulda anlamlı 10 Kasım

Trabzon'daki lisede 10 Kasım için anlamlı bir etkinlik yapıldı.

Trabzon'daki okulda anlamlı 10 Kasım

Haber61 - Haber Servisi - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yılında tüm Türkiye'de çeşitli törenlerle anıldı.

Saat 09:05'te tüm yurtta hayat adeta dururken Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi. Trabzon'da Valilik önündeki törenin yanısıra bazı okullarda da 10 Kasım töreni yapıldı.

Bu okullardan biri de Atatürk'ün annesinin adının verildiği Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Lisedeki törende 100 kadar öğrenci günler öncesinden çalışarak hazırladıkları kareografiyi sergiledi.

Öğrenciler oluşturdukları kareografide Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını kaybettiği yıl olan 1938'i okul bahçesinde dev bir şekilde yazdılar. 1,9 ve 3 rakamlarını siyah giyimli öğrenciler oluştururken 8 rakamını sonsuzluk işareti olacak şekilde beyaz giyimli öğrenciler yan yazarak anlımlı kareografiye imza attılar.

Diğer öğrenciler ise Türk Bayrağı açtılar.

Trabzon'daki okulda anlamlı 10 Kasım

Trabzon'daki okulda anlamlı 10 Kasım

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber