Trabzon'daki milli parka HGS geliyor

Trabzon'daki Altındere milli park dahil Türkiye'deki 42 milli parka hgs sistemi kurulacak.

Trabzon'daki milli parka HGS geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye'de bulunan 42 milli park ile 191 tabiat parkına giriş ücretleri artık Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ödenecek. 


Milli park ve tabiat parklarında özellikle bayramlar ile özel günlerde oluşan uzun araç kuyruklarının önüne geçilmesi ve bu alanlara araçları ile giriş yapan tatilcilerin daha kaliteli hizmet alması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Yaklaşık 2 yıldır süren düzenleme sonunda Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile ilk etapta ziyaretçi sayısı fazla olan Bursa Uludağ Milli Parkı, Manisa Spil Dağı Milli Parkı, Bolu Yedigöller Mili Parkı, Bolu Abant Tabiat Parkı ve Trabzon Altındere Milli Parkı'na HGS sistemi kurulması kararı verildi.

Bursa Uludağ Mili Parkı'ndan başlayarak sırasıyla diğer milli ve tabiat parklarında uygulanacak HGS sisteminin 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, milli ve tabiat parklarının bayramlarda ve özel günlerde yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığına vurgu yaparak, "Bunun önüne geçmek için başlatılan HGS uygulaması ilk etapta 5 adet tabiat parkı ve milli parkta uygulanmaya başlayacak. Hiçbir bekleme ve ayrı ödeme gerektirmeksizin bu işlem yapılacak. HGS olmayan araçlar için orada farklı kartlı geçiş sistemi şeklinde de olabilecek." şeklinde konuştu.

Yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonun üzerinde olan mili park ile tabiat parklarına, yaz mevsiminde, bayramlarda ve özel günlerde günde on binlerce aracın girdiğini anımsatan Kararağaç, HGS sistemi ile buralardaki bekleme olayının ortadan kalkacağını belirtti.

Karaağaç, HGS işlemi ilk etapta Uludağ Milli Parkında başladığını belirterek, "Ondan sonra Manisa Spil Dağı Milli Parkına geçilecek. Orası da olduktan sonra Abant ve Yedigöller ile Trabzon'daki  Altındere Mili Parkımıza bu sistem kurulacak. Tabiat ve milli parkların girişlerinde bayramlarda, özel günlerde ve hafta sonlarında kuyruklar oluşuyor. Dolayısıyla bekleme de çok oluyor. Bunun da önüne geçmek için hem de bir standarda ulaşmak için Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz HGS uygulamasını başlattı. Bu sistemi 2 ay içinde bütün bu 5 alanda kurmuş olacağız." ifadelerini kullandı. 

Sistemin ilerleyen dönemlerde Türkiye'de bulunan 42 milli park ile 191 tabiat parkına da kurulacağını sözlerine ekleyen Karaağaç, bu sayede tüm parklara girişlerin daha hızlı sağlanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber