Trabzon'daki katliam yargıya taşındı!

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban zehirlenerek öldüren hayvanların başlayan hukuk sürecinde takipçisi olacaklarını açıkladı.

Trabzon'daki katliam yargıya taşındı!

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’nde 8 köpek ve 2 kedinin zehirli etle öldürülmesiyle başlayan hukuk sürecinin takipçisi olacaklarını açıkladı. Yapılan katliamı “alçaklık” olarak değerlendiren Kurban “Bu hayvanın zaafından faydalanıp onu zehirleyerek öldürmek, onu kandırmak bana çok alçakça geliyor.” dedi.

Konunun yargıya taşındığını belirten Kurban “Konu şu an yargıda. Savcılık incelemesini başlattı. Bu çok alçakça bir şey. Bu hayvan aç. Bu hayvanın zaafından faydalanıp onu zehirleyerek öldürmek, onu kandırmak bana çok alçakça geliyor. Bu durum bizim ağrımıza gidiyor. Ayrıca öldürülen köpekler arasında yavru ve annesi var.” diye konuştu. Kurban açıklamasına şöyle devam etti: “Bir diğer hususu da belirtmek gerekir. Hayvanlar zararsızdır, bizimle yaşamalarında ne kusur var? Ama diyelim ki istemiyorsunuz, bu şartlarda zehirlemek de kesinlikle çözüm değil. Bir bölgede yaşayan köpekler, o bölgenin hâkimidirler. Oraya başka hayvan girmesini engellerler. Ama şimdi o alan boş kaldı. Bu hayvanların yerine daha fazlası ve üstelik kısır olmayan hayvanlar gelecek. O öldürülen hayvanların bir kısmı belediye tarafından kısırlaştırılmıştı.” dedi.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber