Trabzon'daki dolmuş krizine açıklama geldi: Suç duyurusunda bulunuldu

Dün Trabzon'un Boztepe- Çukurçayır dolmuş hattında yaşanan krizle ilgili yeni gelişme yaşandı

Trabzon'daki dolmuş krizine açıklama geldi: Suç duyurusunda bulunuldu

Trabzon'da gündemden düşmeyen dolmuş konusu dün başka bir boyuta ulaştı. Boztepe- Çukurçayır hattında dolmuşlar iş bırakınca belediye devreye girerek seferler başlattı. Ayrıca bölgeye çalışan taksi şoförleri de durak çalışanları tarafından darp edildi. Konuyla ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı açıklama yaptı. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirilirken hizmete devam edileceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Dolmuş modenizasyonu çalışmalarının bir parçası olarak, Ortahisar ilçemizde 25.12.2019, 05.03.2020, 02.06.2020 tarihli UKOME kararlarıyla 40 adet D plakalı dolmuş, 80 adet T plakalı taksiye dönüşmüştür. 02.06.2020 tarihli UKOME kararıyla da ilimizde mevcut taksi durakları dahil toplam 23 noktada taksi durağı oluşturulmuştur. Mevcut ve yeni oluşturulan taksi duraklarının taksi sayıları da bulundukları mahallelerin nüfusları dikkate alınarak yeniden belirlenmiş ve bu çerçevede yeni kurulan Çukurçayır taksi durağının taksi sayısı 8 olarak tespit edilmiştir. Bu kararların tamamı ilgili mevzuatı çerçevesinde belediyemiz ve Şoförler Odası tarafından ilgililerine duyurulmuştur.

OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLATILDI
Yeni oluşturulan Çukurçayır taksi durağında çalışmaya başlamak için hazırlık yapan taksicilere, 20.06.2020 tarihinde Boztepe dolmuş durağı çalışanları ve Boztepe durak başkanı tarafından fiili olarak engelleme yapılmış ve birkaç taksi sürücüsü darp edilmiştir. Daha sonrasında Boztepe dolmuş durağı kontak kapatma eylemi kararı almış ve Meydan-Boztepe hattında çalışmayı durdurmuştur. Bu olaylara binaen Büyükşehir Belediyemiz söz konusu hatta acil olarak otobüs ring seferleri başlatarak vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamıştır. Bu hizmetin verilebilmesi için de daha önce alınan karar gereği Meydan bölgesinde yeni bir otobüs durağı kurulması çalışması başlatılmıştır. Aynı kişi ve gruplar tarafından belediye otobüslerinin taşıma yapması da engellenmeye çalışılmış, belediyenin kamu görevini yerine getirmesi polis müdahalesiyle sağlanmıştır. 
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde çok yoğun olan ve çoğu kere vatandaşlarımızın uzun kuyruklar oluşturduğu Meydan-Boztepe-Çukurçayır hattında Büyükşehir Belediyesi bundan sonra da kısa sefer aralıklarıyla hizmet vermeye devam edecektir.

HERKES KURALLARA UYMAKLA MÜKELLEFTİR
Gerek darp edilen taksi şoförleri, gerekse kamu hizmeti engellenmeye çalışılan belediyemiz, Boztepe durak başkanı ve diğer sorumlular hakkında şikayetçi olmuş ve suç duyurusunda bulunmuştur. Sorumlular hakkında adli takibat devam etmektedir.
Şu bilinmelidir ki, Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes kurallara uymakla mükelleftir. Hiç kimsenin yetkili kurumlar tarafından alınan kararları, şahsi menfaatlerini önde tutarak ve ‘ben beğenmedim ya da burada benim dediğim olur’ anlayışıyla engellemeye hakkı da yoktur, gücü de yetmez. Alınan kararların haklarına halel getirdiği iddiasında olanlar, kaba kuvvete değil hukuka başvurmak durumundadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler