Trabzon'da yok böyle sahtekarlık - Çok kazanayım derken...

Trabzon'da iki yabancı sahte bilezikler ile dolandırdı.

Trabzon'da yok böyle sahtekarlık - Çok kazanayım derken...
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne gelen A.O, isimli vatandaş iki Sudi Arabistan uyruklu şahıslar tarafından dolandırıldığını söyleyerek polis ekiplerinden yardım istedi.

Haber61.net'in edindiği bilgiye göre; A.O'nun yanına gelen Arap kökenli şahıslar, ellerinde yüklü miktarda altın bulunduğunu ve bunları satarak Türkiye'den ayrılacaklarını söyleyerek piyasanın çok altında fiyat ile kendisine verebileceklerini ifade ettiler. A.O, şahıslara güvenemeyeceğini söyledi. Yabancı uyruklu şahıslar; A.O'yu çanta içerisinde ayrı bir bölmeye yerleştirilmiş olan bilezikleri vererek, "git bunları tanıdığın bir yerde bozdur gel." dediler.

KUYUMCUNUN SÖZÜ ŞOK ETTİ

A.O, yabancılardan aldığı bilezikleri Kunduracılar Caddesinde bulunan bir kuyumcuya giderek bozdurdu. 5 adet bileziği 4 bin 900 TL'ye bozduran A.O, daha sonra yine şahısların yanına geldi. A.O, şahıslara "evet haklısınız. kaç lira bu bilezikler" dedi. Dolandırıcılar, 30 adet sahte bileziği A.O'ya tanesini 500 TL'den sattıktan sonra yanından ayrıldılar. Dolandırıcılar tarafından çarpılan şahıs 30 adet bileziği alarak kuyumcuya giderek bozdurmak istedi. Kuyumcu kendisine bileziklerin sahte olduğunu söyleyince A.O, şok oldu.

SOLUĞU EMNİYETTE ALDI

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Bürosuna giden A.O, polis ekiplerinden yardım isteyerek şahıslar hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdurun vermiş olduğu eşkal bilgileri ile Hırsızlık Bürosu çalışma başlattı. Polisler, şahısların peşine düştüğünde ise; aynı yöntemle dolandırılmış 2 kişi daha Emniyete gelerek yardım istedi. Güvenlik kameraları ve teknik takip yapan Hırsızlık Büro ekipleri; şahısların Çömlekçi'de bir otelde kaldığını tespit etti. Polis ekipleri otele baskın düzenleyerek şahısları gözaltına aldı.

ÇÖMLEKÇİ'DE YAKALANDILAR

İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edilen ve kimlikleri E.Y ile Y.F. olan kişiler, mağdurlar ile karşılaştırıldı. Mağdurlar kişileri teşhis etti. Dolandırıcılar ise; şahısları dolandırmadıklarını iddia etti. İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan soruşturmanın ardından iki yabancı uyruklu şahıs Trabzon Adliyesine sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan iki kişi tutuklanarak Bahçecik Cezaevine gönderildi.

Öte yandan şahısların üzerinde 50 adet daha altın bilezik ele geçirildi.

Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler