Trabzon'da yılbaşı karşıtı eylem

Trabzon'da bir grup kişi sokakta yeni yıl karşıtı broşür dağıttı.

Trabzon'da yılbaşı karşıtı eylem

Trabzon'un en işlek yerlerinden olan Uzun Sokak'ta bir grup vatandaş yeni yıl karşıtı broşür dağıttı.

Akşam saatlerinde Uzun Sokak'tan geçen vatandaşların eline ''Noel Kutlamıyoruz'' yazılı broşürler veren kişiler, vatandaşları bu akşam yılbaşını kutlamamaları için ikna etmeye çalıştı.

Broşür dağıtan kişiler zaman zaman vatandaşların tepkisini çekti. Broşür dağıtan kişi daha sonra olaysız bir şekilde bölgeden ayrıldı. 

Sarık ve cüppeleriyle Uzun Sokak'ta broşür dağıttıkları gözlemlenen kişilerin ''Yılbaşını kutlamıyoruz; çünkü'' yazılı broşürlerinde ise şu ifadeler yer aldı:

''Noel, Hz. İsa'ya Allah'ın oğlu, Hz. Meryem'e Allah'ın hanımı diyenlerin bayramıdır. Noel, bir peygamberin doğum günü adına yapılan çılgınca kutlamaların adıdır. Noel, kumarın içkinin, her türlü rezilliğin ayyuka çıktığı, sene içinde yaratana en çok isyan edilen günün adıdır. Noel, Hz. Peygambere ve İslam kutsallarına iğrenç karikatürlerle hakaret edenlerin, akıttıkları Müslüman kanlarında şampanya patlatanların kutsalıdır. Oysa her gün okuduğumuz Fatiha'da Yahudilerden ve Hıristiyanlardan uzak durmamız emredilirken Hz. Peygamberin ''Sakın zalimlere azıcık olsun meyletmeyin, yoksa ateş size de dokunur'' ikazı gözümüzün önündeyken, Hz Peygamberin ''Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeyin, onlara muhalefet edin. Kim, bir kavime benzemeye kalkarsa ondandır'' ikazına rağmen yılbaşı kutlayacak mısın kardeşim''


YILBAŞI NEDİR?  NOEL NEDİR?  FARKLARI NELERDİR?

* Yılbaşında dünyanın güneş etrafındaki turunu tamamlamasıyla birlikte yeni gelen yıl kutlanır. Noelde ise Hıristiyanların peygamberi Hz. İsa'nın doğumu kutlanır. 

* Yılbaşı 30-31 Aralık gecesidir. Noel ise 24 Aralık gecesi başlar ve 1 hafta sürer. 

* Yılbaşı uluslararası kültürel bir şölen ve etkinliktir. Noel ise hıristiyanlara özgü dinsel bir bayramdır. 

* Yılbaşı eğlence amaçlıdır. Noel ise dini bir ritüeldir. 

* Noel, Hıristiyanların Hz. İsa'nın doğum günü olarak belirlenen tarihte kutlanan bir bayramdır. Hıristiyan inancına ait olanlar 24 Aralık'ı 25 Aralık'a bağlayan gece Hz. İsa'nın doğduğuna inanır ve o gün Noel kutlarlar. Ortodokslar ise Noel'i 9 Ocak'ta kutlarlar.

* 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece, bir yılın bitişi ve bir diğer yılın başlangıcı olan gün tüm dünyada semavi dinlerden bağımsız olarak kutlanmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber