Trabzon'da Yetki karmaşası yine gündemde

Trabzon Büyükşehir olduğundan beri aynı sorun... Ortahisar ile arasında, yetki karmaşası sürdüğü yine gündem geldi.

Trabzon'da Yetki karmaşası yine gündemde

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının son oturumu yapıldı. Belediyedeki toplantıyı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yönetti.

Ortahisar Belediyesinin 2020 – 24 yıllarını kapsayan Stratejik Planının Müzakere edildiği Belediye Meclisi toplantısında Büyükşehir ile Ortahisar Belediyesi arasında yetki karmaşasının yine devam etttiği gözlendi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün yer aldığı Riskler bölümünde, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanlarının net belirlenmediğinden mükelleflerde ki belirsizlik”. İfadeleri gündem oldu.

İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Bizim belediye ile büyükşehir arasında hep var. Bunun stratejik planda riskler bölümüne bu şekilde koyuluyor olması hala devam ediyor mu? sorusunu getiriyor. Bu büyükşehir Belediyesi olsun, Ortahisar olsun kurumsal kimliklerin marka değerini yansıtması açısından hala tanımlanıp bertaraf edilip bir noktaya getirilmesi gerekmez mi?” diye sordu.

Bunun üzerine Atilla Ayyıldız, “Bu konu hala bizde devam ediyor. Çevre Temizlik Vergisi ihbarnamesi gönderdiğimizde suyla alınmıyor mu deniyor? Böyle bir karmaşa var. Büyükşehir ile olan ilan ve reklam konusunda hala büyükşehir almıyor mu deniyor ve bu tür şeyler geliyor. Bunlar net değil?” diye konuştu.

Başkan Genç ise, “Yetki karmaşıklığını gidermek için şuanda TBMM’ye sunulmaya hazır çalışma var. Net şekilde ayırt edici şekilde yetkilerin ayrılması için çalışma var. Burada yazılmasını sorun görmüyorum. İnşallah o yasayla iş netleşir ve yoluna girer” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber