Trabzon'da yerli hamsi tezgahları süslüyor

Hamsinin tezgahlara inmesiyle palamut unutuldu

Trabzon'da yerli hamsi tezgahları süslüyor

Karadeniz açıklarında avlanan hamsi, tezgahları süslüyor. Vatandaşlar bugünlerde bol olan palamudun yerine artık yerli hamsiyi tercih etmeye başlarken, balıkçılar bu sezon hamsinin önceki sezona oranla daha az olacağını söylediler. 

Geçen sene bu dönemlerde hamsinin daha bol avlandığını ifade eden balıkçı esnaflarından İbrahim Kakışım, vatandaşın palamudun yerine artık hamsiyi tercih etmeye başladığını söyledi.

Trabzon açıklarında avlanan hamsinin, palamut satışlarını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Kakışım, “Vatandaşımız yerli hamsi çıkmasıyla palamudu neredeyse unuttu. Dolayısıyla yerli hamsi çıkınca palamut satışlarımız da büyük oranda azaldı. Bu sezon itibariyle şu ana kadar avlanan hamsi, geçen sezonun aynı dönemine göre neredeyse yüzde 70 azaldı. Bunun nedenleri arasında palamudu sayabiliriz. Çünkü palamut hamsiyi yiyerek besleniyor” dedi.

Öte yandan, Trabzon’da hamsinin kilosu 6-7.5 TL, palamutdun tanesi ise 7-8 TL’den satılıyor.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler