Trabzon'da yeraltı temizleniyor

TİSKİ yağmur suyu hatlarını temizliyor

Trabzon'da yeraltı temizleniyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, yağmursuyu baksı, hatları ve ızgaralarında başlattığı temizlik ve bakım çalışmalarına son sürat devam ediyor

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, süregelen zaman içerisinde türlü nedenlerle dolan ve yağışlı havalarda su baskını ve taşmaların yaşanmasına neden olan yağmursuyu baksı, hat ve ızgaralarında başlattığı temizlik çalışmaları sistematik olarak yapılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler Dairesi Başkanlığı 1. Bölge Şube Müdürlüğü tarafından şehir genelinde yürütülen yağmursuyu hattı temizlik çalışmalarıyla, olası yağışlardan dolayı meydana gelebilecek su baskınların önüne geçilmesi hedefleniyor.

KANALLAR AĞZINA KADAR DOLUYDU

Büyükşehir Belediyesi yol ağında kalan caddelerde başlatılan ve bir süredir Tanjant yolu boyunca yapılan temizlik çalışmaları Yeşiltepe kavşağından geçen baksta devam ediyor. Kanal görüntüleme cihazlarından da faydalanılan yağmursuyu hattı temizlik çalışmaları neticesinde kanallar atık ve birikintilerden arındırılıyor. Yağmur suyu hatlarının tıkanmasına neden olan yaprak, taş ve diğer atıkların temizlenmesiyle birlikte hattın sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanıyor. Periyodik olarak yapılan çalışmaların yanında yoğun yağışlarda meydana gelen ani su baskınlarında da ekipler anında müdahale gerçekleştiriliyor.

“HEDEF KALİTELİ BİR ALTYAPI”

Temizlenen yağmursuyu hatları ile birlikte atık su ve yağmur suyunun düzenli akışı sağlanarak; çevre ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan olumsuzlukların ortadan kaldırıldığına dikkat çeken TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla Trabzon’da modern teknoloji ile kaliteli bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu hedefin en önemli ayaklarından biri olan altyapı ve çevre temizliğine verdiğimiz önemi bundan sonraki süreçte de büyük bir titizlikle göstereceğiz. Ekiplerimizin Tanjant hattında yaptıkları yağmursuyu baksı, hat ve ızgara temizlik çalışmalarında durumu oldukça vahim olan kanalları atıklardan arındırıp, temizliklerini yaptık. Tüm mesai arkadaşlarımızın emeğine sağlık.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber